Trečio turo centrine dvikova galime vadinti A grupės lyderių „Napoli“ ir Miuncheno „Bayern“ klubų susitikimą.

Intrigą žada ir nesėkmių kamuojamo Milano „Inter“ ir „Lille“ ekipų rungtynės - namuose žaisiantys prancūzai sieks nugalėti ir turnyro lentelėje aplenkti Italijos „Serie A“ vicečempionus.

„Napoli“ - „Bayern“

Praeities šlovę bandantis atgauti italų „Napoli“ klubas prieš Vokietijos „Bundeslygos“ čempionato lyderius „Bayern“ futbolininkus.

Italų ekipoje rungtyniauja puikiai bavarams pažįstamas Goranas Pandevas, kuris pernai, dar atstovaudamas „Inter“ klubui, UEFA Čempionų lygos atkrintamųjų rungtynių pabaigoje įmušė lemiamą įvartį į Miuncheno komandos vartus, taip sužlugdydamas arenos šeimininkų viltis žengti toliau.

Žaisti su Italijos klubai „Bayern“ komandai jau tapo įprasta - laukia 12-as susitikimas per pastaruosius ketverius metus. Beje, svarbiausią iš jų (Čempionų lygos finalą) Miuncheno komanda pralaimėjo.

Vokiečiams diriguojantis Juppas Heynckesas taip pat stovėjo už „Bayern“ klubo vairo 1988-1989 m. sezone, kai „Bundeslygos“ atstovai UEFA taurės pusfinalyje bendru rezultatu 2:4 nusileido priešininkams iš Neapolio (išvykoje - 0:2, namuose - 2:2).

„Napoli“ sieks apginti įspūdingą rekordą žaidžiant namų stadione. Po 13 metų pertraukos (2008 metais) italai grįžo į Europos turnyrus ir savų žiūrovų akivaizdoje per devynis susitikimus nepatyrė nei vieno pralaimėjimo, taip pat - nepraleido įvarčio per paskutines šešerias rungtynes.

„Bayern“ ekipos statistika žaidžiant išvykose prieš italų klubus - 5 pergalės, 2 lygiosios ir 9 pralaimėjimai. „Napoli“ statistika namuose varžantis su vokiečių atstovais - 3 pergalės, 0 lygiųjų ir 3 nesėkmės.

„Manchester City“ - „Villareal“

Anglijos „Premier“ lygoje įspūdingai žaidžiantys „Manchester City“ futbolininkai Čempionų lygoje buksuoja. A grupėje jie po dviejų mačų sukrapštė vos vieną taškelį - namie nesugebėjo įveikti „Napoli“ komandos (1:1), o svečiuose neatsilaikė prieš itin solidų žaidimą sezono pradžioje demonstruojantį „Bayern“ klubą (0:2). Roberto Mancini auklėtiniai grupėje užima tik trečią vietą. „Bayern“ ekipos kraityje – 6 taškai, „Napoli“ komandos - 4. Nė vieno įvarčio dar neįmušęs „Villareal“ klubas suklupo abiejose dvikovose – savo aikštėje 0:2 nusileido Miuncheno klubui, o išvykoje tokiu pat rezultatu pralaimėjo „Napoli“ komandai.

„Villareal“ klubo nepatekimas į kitą Čempionų lygos etapą nebūtų tragedija, tuo tarpu vienam turtingiausių žemyno klubų „Manchester City“ tai prilygtų katastrofai. Šiai Anglijos pirmenybėse pirmaujančiai komandai (22 taškai po 8 turų) pergalė dvikovoje su „Villareal“ ekipa bus reikalinga kaip oras. „Villareal“ komandos gretose aikštėje nepasirodys po kelio operacijos dar neatsigavęs pajėgus puolėjas iš Brazilijos Nilmaras. „Villareal“ krizė krečia ir Ispanijos pirmenybėse – šis klubas kol kas rikiuojasi tik 13-oje vietoje.

R. Mancini turi nesuvestų sąskaitų su „Villareal“ futbolininkais. 2005-2006 metų UEFA Čempionų lygoje ši Ispanijos komanda eliminavo „Inter“ ekipą, prie kurios vairo tuomet stovėjo dabartinis „Manchester City“ strategas.

„Real“ - „Lyon“

Per pastaruosius keletą metų šios komandos turbūt jau nusibodo viena kitai. Madrido ir Liono ekipos tarpusavyje kaunasi nuolat. Praėjusį sezoną Čempionų lygos aštuntfinalyje „karališkasis“ klubas eliminavo prancūzus. Tiesa, iki tol Liono komanda temdė „Real“ ekipos žvaidždes. Taip nutiko 2005-2006, 2006-2007 ir 2009-2010 metų sezonuose. Taigi Madrido futbolininkai ilgai niekaip negalėjo peršokti „Lyon“ komandos barjero.

Antradienio mačas bus išskirtinis „Real“ puolėjui prancūzui Karimui Benzema, kuris anksčiau vilkėjo Liono klubo aprangą ir prieš buvusius komandos draugus jau grumsis trečią kartą.

D grupėje pirmauja „Real“ klubas, kuris šventė pergalę abejose rungtynėse – svečiuose 1:0 įveikė Zagrebo „Dinamo“ ekipą, o po to savo „Santiago Bernabeu“ stadione 3:0 pranoko Amsterdamo „Ajax“ komandą. „Lyon“ klubas, kuris turi 4 taškus ir užima antrą poziciją, Amsterdame sužaidė 0:0 su „Ajax“ ekpa, savo aikštėje 2:0 nugalėjo Kroatijos futbolininkus.

Spalio 18 d. varžovų poros:

„Manchester City“ – „Villareal“
Madrid „Real“ – „Lyon“
„Napoli“ – Miuncheno „Bayern“
Galačo „Otelul“ – „Manchester United“
„Lille“ - Milano „Inter“
Zagrebo „Dinamo“ – Amsterdamo „Ajax“
„Basel“ - Lisabonos „Benfica“
Maskvos CSKA - „Trabzonspor“

Spalio 19-a dieną 21.40 val. „Viasat Sport Baltic“ transliuos Leverkūzeno „Bayer“ ir Valencia“ komandų rungtynes, o TV6 kanalu tuo pačiu laiku – Marselio „Olympique“ ir Londono „Arsenal“ klubų mačas.

„Bayer“ - „Valencia“

Šis mūšis itin reikšmingas abiem klubams. Jie ko gero, galynėsis dėl antros vietos E grupėje, kuri garantuos kelialapį į kitą etapą. Į pirmą poziciją realiausiai pretenduoja Londono „Chelsea“ futbolininkai, kurie turi 4 taškus ir rikiuojasi pirmi.

Antras su 3 taškais žengia „Bayer“ klubas. Leverkūzeno komanda išvykoje 0:2 turėjo pripažinti „Chelsea“ ekipos pranašumą, o namie tokiu pat santykiu palaužė „Genk“ klubą. „Valencia“ komanda abejas rungtynes baigė taikiai – svečiuose 0:0 su „Genk“ ekipa, o savo aikštėje 2:2 – su „Chelsea“ klubu.

Bus įdomu akis paganyti į „Bayer“ veteraną Michaelį Ballacką, kuris su šiuo klubu 2001-2002 metų sezone žaidė UEFA Čempionų lygos finale. „Valencia“ turi kur kas daugiau patirties Čempionų lygoje, bet mes taip pat esame pakankamai stiprūs. Mūsų gretose yra ir jaunų talentų, ir patyrusių žaidėjų“, - prieš mačą kalbėjo M. Ballackas.

„Marseille“ - „Arsenal“

Prancūzijos komanda, kuri pirmauja E grupėje, su trenksmu pradėjo turnyrą. „Olympique“ klubas Graikijoje 1:0 parklupdė Pirėjo „Olympiakos“ ekipą, o paskui savo žiūrovų akivaizdoje nurungė Dortmundo „Borussia“ žaidėjus 3:0. Taigi prancūzai į savo vartus dar nepraleido nė vieno įvarčio.

Antrą vietą užimantis Londono „Arsenal“ klubas rungtynes Vokietijoje kovą su „Borussia“ ekipa baigė rezultatu 1:1. Antrame ture Arsene'o Wengero komanda savo aikštėje po dramatiškos kovos rezultatu 2:1 laimėjo prieš „Olympiakos“ klubą.

„Arsenal“ komanda vis dar negali žaisti stipriausios sudėties – traumas gydosi Bacary Sagna, Thomasas Vermaelenas ir Abou Diaby. Beje, B. Sagna, A. Diaby bei Marselio klubo žaidėjai Steve'as Mandanda, Alou Diarra, André-Pierre Gignacas, Remy ir Mathieu Valbuena yra komandos draugai Prancūzijos rinktinėje.

Spalio 19 d. varžovų poros:

„Barcelona“ - Plzeno „Viktoria“
Leverkūzeno „Bayer“ – „Valencia“
„Marseille“ – Londono „Arsenal“
Londono „Chelsea“ - „Genk“
„AC Milan“ – Borisovo BATE
Pirėjo „Olympiakos“ - Dortmundo “Borussia“
„FC Porto“ – Nikosijos „Apoel“
Donecko „Šachtar“ – Sankt Peterburgo „Zenit“

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją