Tai pirma pranešė Rusijos agentūra TASS, remdamasi savo šaltiniais UEFA. UEFA tinklapis informaciją apie šias sankcijas patvirtino.

Rusijos futbolo federacijai (RFS) už šios šalies fanų chuliganišką elgesį skirta 25 tūkst. eurų bauda. RFS iškelta dar ir drausminė byla. Rusai už savo gerbėjų elgesį kitose Euro-2016 atrankos rungtynėse su Čekija (4:1) jau yra bausti trejų rungtynių be žiūrovų bausme lygtinai.

Susitikimas buvo dukart sustabdytas ir buvo galutinai nutrauktas 67-ą minutę dėl žiūrovų elgesio. Aikštės šeimininkų fanai jau 1-ą minutę į aikštę metė petardą, kuri sužeidė varžovų vartininką Igorį Akinfejevą. Rusui buvo nudegintas kaklas ir jis pateko į ligoninę. Savo ruožtu svečių gerbėjai taip pat mėtė pirotechniką į aikštę, įsinešė Serbijos ir „Novorusijos“ vėliavas, o oficialų NATO simbolį net sudegino.

Ir Juodkalnijos, ir Rusijos futbolo federacijoms UEFA iškėlė drausmines bylas dėl petardų ir kitų daiktų mėtymo į aikštę. Tai – turnyro reglamento 16 (2) (b) ir (c) straipsnių pažeidimas ir dėl nutrauktų rungtynių (27/1 straipsnis).

UEFA turi duomenų, kad, nepaisant draudimų, jie į stadioną įsinešė Serbijos ir „Novorusijos“ vėliavas, oficialų NATO simbolį netgi sudegino, taip pat į aikštę mėtė įvairius daiktus ir deglus.

Dabartinė G grupės turnyro lentelė:


1.Austrija541010:213
2.Švedija52307:39
3.Rusija*52219:38
4.Juodkalnija*51223:55
5.Lichtenšteinas51131:114
6.Moldova50142:81

* - rezultatas pakoreguotas pagal UEFA sprendimą

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)