DELFI rašė, kad maskviečiai nusiaubė „Arsenal“ stadioną ir vejos šildymo sistemą, sulaužė vartus ir padegė tribūnas. „Spartak“ fanai Tuloje siautėjo prieš rungtynes ir po jų.

Tulos vidaus reiklų valdyba paskaičiavo kai kuriuos nuostolius:

– Policijos duomenimis, Tuloje viešėjo apie 10 tūkst. „Spartak“ fanų. Nors jiems oficialiai buvo parduota tik 3,5 tūkst. bilietų, dauguma maskviečių pateko į stadioną, matyt, supirkę Tulos futbolo gerbėjų bilietus.

- Stadione sulaužytos ir sudegintos 166 kėdės.

- Rimtai sugadinta vejos šildymo sistema.

- Sulaužyti aikštės futbolo vartai. Spartakiečiai dalį vartų konstrukcijos nusinešė į miesto centrą, kur tas nuolaužas atėmė policija. Jos vėliau buvo grąžintos į stadioną.

– Pagalbos į medicinos įstaigas kreipėsi 5 žmonės. Visi jie Tulos gyventojai. Gydytis ligoninėje jie atsisakė.

Stadioną prižiūrinčios UAB „Gazon“ generalinis direktorius Jurijus Filinas apytikriai įvertino žalą. Ji sudaro 157 tūkst. eurų.

Futbolo klubo „Arsenal“ vadovas Dmitrijus Balašovas pareiškė, kad „Spartak“ atstovai turi padengti fanų padarytus nuostolius. Priešingu atveju bus kreiptasi į teismą.

Čempionų titulą jau anksčiau (dar gegužės 7-ą dieną) užsitikrinusi maskviečių ekipa pralaimėjo aikštės šeimininkams net 0:3, bet svečių fanai šventė aukso medalius.

„Арsеnal“ su 28 taškais užėmė 14-ą vietą turnyro lentelėje.

Жесть! Спартачи сжигают стадион! pic.twitter.com/UM0omtEYZ4
— Филипп Папенков (@PippoGranato) May 21, 2017

Вакханалия в Туле! pic.twitter.com/GpobAIIBtD
— Филипп Папенков (@PippoGranato) May 21, 2017

2017 metais Rusijoje vyks FIFA Konfederacijų taurės turnyras, o 2018-ais bus surengtas pasaulio futbolo čempionatas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)