„Atsiprašysiu ir iškart pasakysiu: yra pradžia ir yra pabaiga. Baigėsi atrankos ciklas, baigėsi ir mano, kaip trenerio, darbas. Norėčiau padėkoti tiems, kurie už mus sirgo. Atsistatydinu. Noriu pasakyti visiems „viso gero“, – ištarė I. Pankratjevas.

Ir čia pat atsistojęs išėjo iš spaudos konferencijų salės, nepanoręs išklausyti, kokių klausimų jam turi daugiau nei pusšimtis Lietuvos ir Anglijos žurnalistų.

Pastarieji buvo gerokai nustebę dėl tokio įvykių posūkio, bet patraukę pečiais prisijungė prie ironiškų plojimų, kuriais buvo palydėta paskutinė I. Pankratjevo prakalba.

Bet dar trumpesni buvo Lietuvos komandos futbolininkų „komentarai“ po rungtynių – nė vienas jų nesutiko bendrauti su žiniasklaida.

Tiesą sakant, daug kalbėti ir nebuvo apie ką. Pirmadienio vakarą Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadioną aklinai užpildę žiūrovai galėjo savomis akimis įsitikinti, kokia plati praraja Lietuvos rinktinę dabar skiria nuo žemyno elito. Net ir nuo komandos, pirmiausiai susirūpinusios, kaip išvengti traumų ir išmėginti tarptautinės patirties neturintį jaunimą.

Anglai nepersistengė bėgiodami ant neįprastos dirbtinės dangos, ir to visai nereikėjo: pakakdavo spustelėti šeimininkus, ir jų gynybą Roy Hodgsono auklėtiniai perskrosdavo kaip įkaitintas peilis sviestą.

Rossas Barkley (29 min.), Harry Kane'as (35 min.) ir Alexas Oxlade'as-Chamberlainas (62 min.) tris kartus šaltakraujiškai sušaudė Giedrių Arlauskį, tiesa, antrasis įvartis įskaitytas pačiam Lietuvos vartininkui, nuo kurio nugaros atsimušęs kamuolys nuskriejo į tinklą. Anglai turėjo dar porą puikių progų pasižymėti, bet lietuvius gelbėjo G. Arlauskio reakcija.

Vienintelis svečių dėmesį patraukęs atsakas buvo iš lietuvių sirgalių tribūnos pasigirdusi nevilties kupina skanduotė „F**k you England“, bet ir ji anglų neįžeidė, o veikiau tik pralinksmino.

Finalinis teisėjo švilpukas užfiksavo iškalbingą rezultatą 0:3. O kartu paliko jausmą, kad anglai daugiau įvarčių neįmušė tik dėl to, jog nebematė jokios prasmės toliau liūdinti savo priešininkus.

Svečiai rungtynes užbaigė ramiai stebėdami varžovų bandymus užmegzti atakas ir laukdami skrydžio namo. Nebevargino R. Hodgsonas ir savo lyderių, ant suolo vieną po kito pasodinęs H. Kane'ą, R. Barkley ir Adamą Lallaną, vietoje kurių rinktinėje debiutavo naujokai Danny Ingsas ir Delle Ali.

„Pasitaikė gera proga leisti pažaisti jaunimui. Toks mano sprendimas nebuvo susijęs nei su aikšte, nei su varžovų žaidimu – jie rungtyniavo garbingai, nebuvo grubūs. Dirbtinė danga taip pat buvo gera, traumų niekas negavo, tik kamuolys kartais pabėgdavo nuo žaidėjų, bet nieko tokio“, – po rungtynių kalbėjo R. Hodgsonas.

Primename, kad Anglijos ekipa triumfavo E grupės turnyre ir pirmą kartą šalies istorijoje Europos čempionato atrankoje laimėjo visas dešimt žaistų rungtynių.

Savo ruožtu, Lietuvos rinktinė (10 tšk.) finišavo penktoje vietoje, aplenkusi tik San Mariną (1 tšk.).

Pirmoje tarpusavio dvikovoje praėjusį kovą Londone R. Hodgsono ekipa sutriuškino I. Pankratjevo auklėtinius 4:0.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (457)