„Visi žino, kad mums sunkiai sekasi pelnyti įvarčius. Šiuo metu mes visą dėmesį skiriame gynybai, nes paprasčiausiai neturime puolėjų. Žaidėjai supranta, kad turime labai atidžiai gintis, nes praleidę įvartį galime ir neatsitiesti. Bet netrukus viskas pasikeis, nes pas mus atvyks nauji puolėjai. Tereikia palaukti iki birželio 15 d.“, - teigė M. Barreto.

59-erių metų futbolo specialistas iš Portugalijos į Kauną atvyko balandžio pradžioje, kartu su naujais investuotojais. Per pirmus šešis A lygos turus „Stumbras“ surinko vos 3 taškus ir kapanojosi turnyro lentelės dugne. Bet po pergalės prieš „Sūduvą“ Kauno ekipos sąskaitoje jau yra 11 taškų. Šiuo metu „Stumbras“ A lygoje užima šeštą vietą, bet M. Barreto tiki, kad dar šiais metais komanda gali finišuoti pirmame ketverte.

„Manau, kad visam Lietuvos futbolui bus geriau, jei dėl medalių kovos ne tos pačios keturios komandos. Reikia didesnės konkurencijos, nes tik tokiu būdu galima pakelti Lietuvos futbolo lygį“, - samprotavo „Stumbro“ strategas. - Prieš sezoną visi sakė, kad „Stumbras“ kovos dėl išlikimo A lygoje. Bet aš, tik atvykęs į Lietuvą, iš karto pasakiau, kad sieksiu su komanda pakilti į pirmą ketvertuką. Jei nepavyks šiais metais, tai kitąmet mes kovosime dėl čempionų titulo. Kitaip kokia būtų prasmė atvykti į Lietuvą ir žaisti tik dėl malonumo? Mes privalome siekti pačių aukščiausių tikslų. Sunkiai dirbame, ugdome savo jaunus žaidėjus ir esu įsitikinę, kad netrukus jie taps vienais geriausių Lietuvoje.“

Tačiau M. Barreto pastebėjo, kad siekti šių tikslų nebus lengva. Jis užsiminė, kad kai kuriose rungtynėse arbitrų sprendimai buvo sunkiai suprantami ir nukreipti prieš jo komandą.

„Mes pralaimėjome pirmas rungtynes „Sūduvai“ po labai keisto įvarčio. Šį kartą arbitras prie pagrindinio rungtynių laiko pridėjo net 7 minutes, nors mes su „Sūduva“ iš viso atlikome 6 keitimus, o pagal FIFA taisykles tai sudaro tik 3 papildomas minutes. Tiesa, dar buvo vieno žaidėjo trauma, bet tai užtruko vos minutę. Man taip pat neaišku, kodėl buvo parodyta raudona kortelė Viliui Armanavičiui? Jis tiesiog šaukė nuo atsarginių žaidėjų suolelio, o teisėjas jį nubaudė. Manau, kad jis suklydo ir norėčiau, kad į tai būtų atkreiptas dėmesys. Mes sunkiai ir sąžiningai dirbame, ir norime, kad visi kiti taip pat dirbtų sąžiningai, nesukčiaudami, - pareiškė M. Barreto.

Kai mes pralaimime, aš tyliu, bet šiandien noriu išsakyti savo nuomonę. Mes čia esame, nes norime pakelti Lietuvos futbolo lygį. Bet mes to nepadarysime, jei kai kurios komandos turės išskirtines sąlygas. Suprantu, kad „Stumbras“ yra nedidelė ir mėgėjiška futbolo komanda. Bet mes stengiamės tapti profesionalais. Ir taip pat norime, kad ir visi kiti profesionaliai atliktų savo darbą. Aš nieko nekritikuoju, tik noriu atkreipti futbolo valdžios dėmesį. Norime, kad mus gerbtų taip, kaip mes gerbiame savo varžovus.“

Kitas rungtynes A lygoje „Stumbras“ žais gegužės 22-ą d. su Utenos „Uteniu“.