Po rungtynių klubo vyriausiasis treneris Robertas Poškus akcentavo, kad sezonui einant į pabaigą jo auklėtinių žaidimas gerėja. Komanda praleidžia mažai įvarčių, pati muša ir, be to, rodo kovingą charakterį.

„Buvo matyti, kad žaidėjai po pertraukos pailsėję ir pasiilgę futbolo. Žaidėme drausmingai, rezultatyviai. Kovėmės ir mes, ir „Trakai“. Žiūrovams, buvusiems stadione, rungtynės turėjo tikrai patikti. Džiaugiuosi savo auklėtinių pasirodymu ir tuo, kad pavyko išsivežti pergalę. Pirmas pasiektas įvartis varžovus užklupo netikėtai. Mes buvome pasiruošę šiam susitikimui, planavome gintis ir rengti atakas. Kaip planavome, taip ir išėjo: pelnėme pirmąjį, paskui antrąjį įvartį, viskas susiklostė mums palankia linkme. Antrame kėlinyje žinojome, kad „Trakai“ dar labiau mus spaus.

Patys galėjome įmušti ir trečią, ir ketvirtą įvartį. Ketvirtas ratas – mums išties puikus. Džiugina, kad šiame etape pralaimėjome tik vieną kartą ir tik Lietuvos čempionams. Tiesa, liko dar vienerios rungtynės. Šiame rate visus susitikimus laimėjo tik Vilniaus „Žalgiris“. Atrandame savo žaidimą, praleidžiame mažai įvarčių ir patys mušame. Kai kam atrodė, kad mes jau viską pasiekėme ir mums nieko nereikia, tačiau parodėme, kad žaisime iki galo su visais priešininkais ir tą šiame sezone darysime toliau“, – savo auklėtinių pasirodymu džiaugėsi R. Roškus.

Treneris prieš rungtynes vartus ginti ketino išleisti Dmitrijus Babenka. Tačiau ukrainietis patyrė nedidelę traumą, todėl vartuose stovėjo Giedrius Kvedaras.

„Man sunku pasirinkti, nes abu mūsų vartininkai išties labai geri. Paskutinėmis savaitėmis tiek D. Babenka, tiek G. Kvedaras fantastiškai treniruojasi ir žaidžia. Atrodo, gali į bet kurį besti pirštu ir tas bus geras. Šiandien buvau pasirinkęs D. Babenka, tačiau prieš mačą jis gavo mikrotraumą, tad žaidė Giedrius“, – sakė „Lietavos“ strategas.

Traumuotą jaunąjį Gytį Vasylių pirmo kėlinio viduryje pakeitęs Marius Ganusauskas tikino, kad tai vienas geriausių jo komandos pasirodymų šiame sezone.

„Nespėjau net apšilti, nes išleido į aikštę labai greitai, tačiau stengiausi padaryti viską, ko manęs prašė. Gaila, neišnaudojau progų, kurias turėjau. Gerai, kad komandos draugai padarė savo darbą ir viskas buvo gerai. Prieš rungtynes pats nesitikėjau tokio rezultato, bet labai norėjome laimėti, reabilituotis prieš savo gerbėjus po pralaimėjimo Vilniaus „Žalgiriui“ ir, manau, mums tai pavyko. Pirmas įvartis labai padėjo, atsitraukėme į gynybą, pradėjome žaisti savo futbolą, rengėme kontratakas, turėjome įmušti dar vieną įvartį. Prieš „Trakus“ dar nesame laimėję, tai tikrai vienas geriausių mūsų pasirodymų šiame sezone. Visi esame labai patenkinti. Ši pergalė mus dar labiau priartino prie penktos vietos“, – teigė M. Ganusauskas.

Puikias rungtynes sužaidė Tadas Eliošius. Puolėjas nesunkiai tvarkėsi su „Trakų“ gynėjais, gerai priimdavo aukštus kamuolius. Pelnyti ketvirto įvarčio šiame sezone jam nesutrukdė net liga. Žaidėją jau trečią dieną kankino pakilusi temperatūra ir prasta savijauta.

„Šiame mače mus lydėjo sėkmė. Smagu. Aišku, galėjome ir daugiau įvarčių įmušti. Varžovai irgi turėjo kelias šimtaprocentines progas, tačiau gerai, kad neįmušė. Šis rezultatas mus tenkina. Žinojome, kad „Trakai“ mėgsta žaisti su kamuoliu, todėl atsitraukėme ir laukėme savo šansų kontratakose ir šis mūsų planas puikiai pavyko. Gavau gerą perdavimą iš Arno Paškevičiaus, išbėgau vienas prieš vieną, pamačiau, kad vartininkas buvo išbėgęs, bandžiau jį prasimesti. Tai pavyko ir teliko smūgiuoti į tuščius vartus. Paskutinis mano įvartis praėjusiame rate taip pat krito į „Trakų“ vartus. Nors ir pasiekėme savo tikslą patekti tarp šešių stipriausių ekipų, nesame atsipalaidavę, norime penktos vietos. Eisime iki galo ir žaisime dėl pergalių – šiandien mes tą ir įrodėme“, – sakė Td. Eliošius.

Spalio 16 d. „Lietava“ Jonavoje sužais paskutinį ketvirto rato turą su Kauno „Stumbru“. Po to „SMScredit.lt A lygoje“ kovas pratęs tik šeši pajėgiausi klubai, tarpusavyje susitiksiantys po kartą.