Tai yra trečias rezultatas per visą Nepriklausomos Lietuvos istoriją.

„Tiesą sakant, apie tokius dalykus negalvoju. Į aikštę visada einu išsikėlęs tikslą – nepraleisti įvarčio. Tai, kad pavyko kažką pasiekti, yra ne tik mano ar tik gynėjų darbas. Šis rezultatas yra visos komandos. Juk ginasi ne tik gynėjai“, – dar nenutrūkus serijai kalbėjo M. Rapalis.

Vis tik, šis rezultatas nėra geriausias Lietuvai atgavus nepriklausomybę. Dar geresniais rezultatais gali pasigirti buvęs Kauno „Inkaro-Grifo“ vartininkas Marius Poškus (1995-1996 metais) ir Panevėžio „Ekrano“ garbę gynęs Emilijus Zubas (2011 metai). Jų kraityje daugiau nei 1000 sausų minučių: Mariaus Poškaus – 1109, Emilijaus Zubo – 1057.

„Kai M. Poškus prieš 20 metų pasiekė tą rekordą, jis buvo dešimtas pasaulyje. Neabejotinai, unikalus pasiekimas. Be to, jo serija sudaryta vien tik iš čempionato rungtynių“, – sakė statistas Gediminas Kalinauskas.

Įdomu tai, kad tos ilgos „sausų“ rungtynių serijos metu, M. Poškus nežaidė rungtynėse prieš Telšių „Mastį“, o „Inkaras-Grifas“ tas rungtynes laimėjo 5:1.

E. Zubas prieš penkerius metus sezoną pradėjo kaip atsarginis vartininkas, o stojęs į vartus vienuolika iš eilės rungtynių nepraleido nei vieno įvarčio.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)