Vakar žadėjęs, kad nacionalinė komanda parodys visai kitokį veidą, puolėjas savo pažadą išpildė šimtu procentų – Lietuva žaidė taip gerai, kad estams per 90 minučių nebuvo suteikta nei viena galimybė pasižymėti.

„Manau, kad mes žaidėme futbolą. Ne tik mušėme į priekį, tačiau ir skirtingose situacijose elgėmės taip, kaip ta situacija reikalavo. Manau, kad rungtynės pavyko – rezultatas visiškai atspindi žaidimą.

Savo žaidimu nesu itin patenkintas, tačiau nėra reikalo skųstis. Įmušiau, laimėjome... Viskas gerai.“

Šių rungtynių starto sudėtyje pasirodė ir du riterių ekipos gynėjai Deividas Česnauskis ir po ilgos pertraukos į rinktinę sugrįžęs Arūnas Klimavičius. Pastarasis žaidė visas rungtynes, o D. Česnauskis buvo pakeistas 72 rungtynių minute.

„Sakyčiau, kad trenerio keltą užduotį išpildėme užtikrintai. Komanda sėkmingai uždarė zonas gynyboje, puikiai perėjo į puolimą ir svarbiausia įmušė įvarčius. Noriu pasidžiaugti už komandos parodytą kovingumą“, – pasakojo D. Česnauskis.

„Žinoma, kad smagu sugrįžti pergalingai. Vis tiek, Estija principinis varžovas, tad visada norisi jai įkąsti. Dabar laukia dar vienos rungtynės – tikėkimės, kad jos bus tokios pat geros, kaip ir šiandieninės.

Sakyčiau, kad mūsų pergalę lėmė didesnis mūsų žaidėjų meistriškumas. Ypač kalbant apie priekinę liniją. Lukas Spalvis buvo nuostabus. Tiek Nerijus Valskis, tiek Fiodoras Černychas, tiek Arvydas Novikovas taip pat draskė varžovų gynybą.

Kalbant apie „Trakų“ trejetuką, irgi galėčiau pasakyti, kad jis pasirodė puikiai. Mes su Deividu Česnauskiu žaidėme gynyboje ir neprasileidome, o N.Valskis – pelnė įvartį. Puikiai”, – šypsojosi A. Klimavičius.

Su komanda taip pat buvo ir „Trakų“ vartininkas Marius Rapalis, tačiau šįsyk jis liko atsargoje.