Trakų miesto futbolininkai nesikuklina – šiemet jie nusitaikę į „SMScredit.lt A lygos“ apdovanojimus ir pačią LFF taurę. Trumpai apžvelgiame stipriąsias žalgiriečių varžovų puses prieš pirmąsias LFF taurės pusfinalio rungtynes, vyksiančias antradienį 19:00 LFF stadione, kurio nominalūs šeimininkai bus „Trakų“ ekipos žaidėjai.

Desantas iš nacionalinės rinktinės

Nors Trakų komanda tik debiutantai aukščiausioje futbolo lygoje, bet dauguma žaidėjų kojas tokiame ar net aukštesniame lygyje yra apšilę, tad lengvo pasivaikščiojimo žalgiriečiai gali nesitikėti.

Trakų komandos atakų smaigalyje ateinančiose rungtynėse turėtų būti Tadas Labukas. Trisdešimtmetis Lietuvos nacionalinės rinktinės puolėjas kol kas turėtų jausti įvarčių alkį, nes per šešis turus A lygoje kol kas įmušė tik vieną įvartį.

Jurijus Mamajevas, kartą jau nuginklavęs „Žalgirio“ vartininką, taip pat gali prisidėti. Trisdešimtmetis rusas – rezultatyviausias ekipoje šiemet pelnęs du įvarčius.

Tarpusavio rungtynėse A lygoje būtent šie du žaidėjai ir atėmė pergalę iš „Žalgirio“. Antrojo kėlinio viduryje J. Mamajevas, T. Labukui perdavus kamuolį galva, rusas pelnė gražiausią III-iojo turo įvartį.

Visgi Trakų komandos arsenalas turtingas ir be šio dueto lyderių iššauti bet kada gali ir kiti žaidėjai – patirties nacionalinėje rinktinėje turintis Vytautas Lukša, Darius Miceika, Nerijus Astrauskas, Andrius Lipskis.

Iš klajonių po Latviją grįžo ir „Trakų“ komandą sustiprino buvęs Panevėžio „Ekrano“ vartininkas Tadas Kauneckas. Jis pakeitė traumuotą Paulių Grybauską. Panašu, kad šaknis senojoje sostinėje sportininkas pasiryžęs įleisti ilgam. Jo ir klubo kontraktas numatytas trejiems metams.

Debiutinėse rungtynėse prieš Klaipėdos „Atlantą“ vartininkas savo vartus išsaugojo sausus.

Tiesa, komandai nepadės legionierius Besikas Amušukelis. Jam per šešis A lygos turus parodytos keturios geltonos kortelės, dėl kurių jis turės praleisti ateinančias rungtynes.

Taškų dykai nedalina

Treti nacionaliniame čempionate šiuo metu žengiantys „Trakai“ šį sezoną pralaimėjo vienerias rungtynes, o dvejas sužaidė lygiosiomis.

Debiutinėse rungtynėse prieš kitą ambicijų neslepiančią „Klaipėdos granito“ komandą, senosios sostinės atstovai nugalėjo rezultatu 2:0. Tądien Trakų futbolininkai klaipėdiečius palaužė antro kėlinio antroje pusėje.

Tvirtai pirmąjį žingsnį žengę futbolininkai tuoj pat turėjo sustoti šlapiame Gargždų stadione. Jau po penkių dienų turėjo pripažinti vietos „Bangos“ pranašumą rezultatu 0:1.

Po šalto dušo Gargžduose komanda nebepatyrė pralaimėjimo. Lygiosiomis sužaidė su čempionu „Žalgiriu“ (1:1) ir vicečempionu „Ekranu“, nugalėti ir „Šiauliai“ 2:1.

„Žalgirio“ nebijo

Kokia „Trakų“ komandos nuotaika ir koks pasiruošimas prieš ateinančias rungtynes – kol kas paslaptis. Faktas, kad senosios sostinės atstovai žalgiriečių nebijo ir pasiektos lygiosios praėjusį mėnesį tai įrodo.

Trakų klubo prezidentas Janas Nevoinas užtikrintas savo klubo pajėgumu. Jis buvo sakęs, kad ne vienas jo kviestas žaidėjas neatsisakė atstovauti „Trakams“ ir pajėgumai varžytis su Lietuvos futbolo čempionu ir du kart LFF taurės laimėtoju „Žalgiriu“ atsirado dėka ilgo ir nuoseklaus darbo.

Po trečiojo A lygos turo kalbėjęs Trakų treneris Edgaras Jankauskas teigė, kad rungtynės prieš „Žalgirį“ yra puiki proga komandai parodyti gerąsias savo savybes.

„Mes nenusileidome žalgiriečiams– nei kovoje, nei visų rungtynių metu“, – kalbėjo vienas tituluočiausių Lietuvos futbolininkų.

Po rungtynių žodžių į vatą nevyniojo ir „Trakų“ Saugas V. Lukša. „Nėra ko bijoti, gerbiame „Žalgirį“, bet reikia kautis ir įrodyti tą aikštėje“, – po pirmųjų rungtynių rėžė žaidėjas.

Kovo 21-ają dieną kalbėjęs žaidėjas teigė, kad komandai iki optimalaus susižaidimo ir vienas kito supratimo trūksta mėnesio. Praėjo 17 dienų, bet ar jų užteks įveikti „Žalgiriui“, paaiškės antradienį vakare.

Dėmesio! Iki antradienio (balandžio 8 d.) 18:59 spėkite LFF taurės pirmojo pusfinalio rungtynių tarp „Trakų“ ir Vilniaus „Žalgirio“ rezultatą ir dalyvaukite konkurse, kurio pagrindinis prizas – kelionė kartu su žalgiriečiais į UEFA Čempionų lygos rungtynes.

Laimėtojas – daugiausiai teisingai rungtynių rezultatų atspėjęs kovo 9 d.-birželio 22 d. Penkiems teisingai atspėjusiems šių rungtynių rezultatą „Žalgiris“ padovanos kvietimą į A lygos rungtynes Vilniuje. Neužmirškite pakviesti dalyvauti ir savo draugų.

Dėl bilietų į rungtynes ir pagrindinio prizo kovoja visi, teisingai rezultatus atspėję DELFI sportas ir auto „Facebook“ paskyroje.