Vilniaus „Sportimos“ manieže „riteriai“ 3:1 (1:1) palaužė „Jelgava“ klubą iš Latvijos, kurio gretose šiemet rungtyniauja Mindaugas Grigaravičius, Evaldas Razulis ir Rytis Leliūga.

Šiose rungtynėse „Trakai“ vertėsi be sergančių Tado Labuko ir Valdemaro Borovskij bei mini traumą turinčio Aleksandro Byčenoko.

Jau nuo pat rungtynių pradžios Lietuvos vicečempionai stengėsi žaisti pirmu numeriu ir spaudimą taikė net varžovų aikštės pusėje. Nepaisant to, „Jelgava“ klubui pavykdavo ilgiau kontroliuoti kamuolį, o žaidimas buvo lygus. Tiesa, pirmasis pavojus kilo prie šeimininkų vartų, tačiau komandą išgelbėjo Pavelas Krukas.

Pirmasis rungtynių įvartis krito 32-ają rungtynių minutę. Latvijos ekipos gynėjas mėgino atžaisti kamuolį vartininkui, tačiau itin aktyviai rungtyniavęs Darius Kazubovičius paspaudė varžovų vartininką, perėmė kamuolį ir įmušė į tuščius vartus.

Po įvarčio „Trakai“ dar labiau suaktyvėjo ir surengė puikią kontrataką, kurios smaigalyje atsidūrė Svajūnas Čyžas, deja, bet nesugebėjo pasiekti kamuolio. Už tai šeimininkai buvo nubausti – 40-ają rungtynių minutę į „riterių“ vartus buvo paskirtas 11m. baudinys. Nors nuo žymos smūgiuotas kamuolys skriejo į vartų virpstą, pirmasis prie kamuolio suskubo varžovų futbolininkas, kuris ir išlygino rezultatą.

Antrają rungtynių pusę geriau pradėjo „Trakai“, o atakų sukūryje vis sukosi po traumos atsigavęs Jurijus Mamajevas. Būtent po jo atlikto perdavimo po standartinės padėties 60-ają rungtynių minutę įvartį galva įmušė Arūnas Klimavičius.

Po dešimties minučių pirmojo įvarčio autorius D. Kazubovičius liko vienas prieš varžovų vartininką, tačiau susidūrė su juo ir buvo priverstas kuriam laikui palikti aikštę.

Nepaisant to, grįžęs į ją futbolininkas netrukus uždirbo 11 metrų baudinį, kurį realizavo antrajį įvartį įmušęs A. Klimavičius. Beje, tai buvo trečiasis gynėjo įvartis pasiruošimo laikotarpyje.

Sudėtis: I. Plūkas; A. Klimavičius, J. Januševskis, P. Krukas, D. Česnauskis, A. Wakili, M. Siska, J. Mamajevas; Oscaras (64′ R. Masenzovas), D. Kazubovičius, S. Čyžas (74′ K. Upstas).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)