„Prieš sezoną išsikėlėme tikslą užimti ne žemesnę vietą nei pernai. Šį tikslą pasiekėme ir, atrodo, kad turėtumėme būti laimingi. Vis tik, noriu tikėti, kad jums visiems ta antra vieta yra ne pergalė, o iššūkis kitiems metams. Labai nenoriu, kad šioje šventėje mano lūpomis kalbėtų negatyvas, nes pozityvo mes šį sezoną turėjome irgi nemažai. Aš vis dar manau, kad jei ne toks didelis traumų skaičius, mes šiandien galbūt švęstumėm ne antrą, o pirmą vietą“, - uždarymo šventėje kalbėjo klubo prezidentas Janas Nevoina, pridūręs, kad kitą sezoną komanda taps dar stipresnė.

Po oficialiosios dalies, įvyko tradicinė apdovanojimų ceremonija, kurioje šįkart buvo įteikiamos Oskaro statulėlės.

„Kadangi šiemet mūsų komandoje debiutavo Oskaras (Oscar), tai ta proga ir sugalvojome tokią pramogą. Be to, pats Oskaras buvo apdovanotas už labiausiai lauktą metų debiutą“, - pirmą nominaciją pristatė sporto direktorius Virmantas Lemežis.

„Metų šuolio“ apdovanojimas už puikų įsiliejimą į „Trakų“ gretas atiteko Modestui Vorobjovui, „Metų auksinis batelis“ už daugiausiai įmuštų įvarčių „Trakų“ varžovams - Nerijui Valskiui, „Metų sugrįžimo“ prizas už įvartį ir rezultatyvų perdavimą pirmose oficialiose rungtynėse po 11 mėnesių pertraukos - Lukui Kochanauskui, „Metų universalo“ už daugiausiai sužaistų pozicijų - Aleksandrui Byčionokui, „Metų netikėtumo“ už trejose rungtynėse iš eilės pelnytus įvarčius - Eugenui Zasavičui, „Metų ramsčio“ už ramybę ginant savo ekipos tvirtovę - Arūnui Klimavičiui, „Metų skrydžio“ už skrydį už Atlanto į kitą Galaktiką - Davidui Aršakianui.

Dar trijų nominacijų laureatus išrinko patys žaidėjai. Jie balsavo už metų žaidėją, komandos sielą ir gražiausią sezono įvartį. Pastaroje nominacijoje triumfavo Artiomo Gurenkos įvartis į Marijampolės „Sūduvos“ vartus pirmo rato rungtynėse. Tąsyk sužaidęs su D. Aršakianu „sienelę“, A. Gurenka atliko maždaug 40 metrų reidą, apgavo du varžovų gynėjus ir galingu smūgiu pasiuntė kamuolį į tolimą apatinį vartų kampą, marijampoliečiui vartininkui nepalikdamas jokių šansų.

Geriausio metų žaidėjo titulas atiteko tik šiemet prie komandos prisijungusiam A. Klimavičiui. Jis vieno balso persvara aplenkė N. Valskį. Atsiimdamas apdovanojimą, A. Klimavičius palinkėjo N. Valskiui triumfuoti Lietuvos futbolo federacijos (LFF) rengiamuose geriausio futbolininko rinkimuose.

„Metų siela“ išrinktas komandos kapitonas Deividas Česnauskis. Jis šioje nominacijoje aplenkė A. Byčionoką ir Oskarą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)