Vis dėlto dabar Th. Henry pareiškė nebetęsiantis futbolininko karjeros ir kaip ekspertas prisijungsiantis prie „Sky Sports“.

„Po 20 metų šiame žaidime nusprendžiau palikti profesionalų futbolą. Tai buvo neįtikėtina kelionė. Norėčiau padėkoti sirgaliams, komandos draugams bei žmonėms, su kuriais man teko dirbti AS „Monaco“, Turino „Juventus“, Londono „Arsenal“, FC „Barcelona“, „Red Bull“ ir, žinoma, Prancūzijos nacionalinėje rinktinėje, kuri mano praleistą laiką futbole padarė tokiu ypatingu,“ – rašoma pranešime.

„Dabar laikas kitokiam karjeros posūkiui ir su malonumu sakau, kad grįšiu į Londoną bei prisijungsiu prie „Sky Sports“. Dalinsiuosi savo pastebėjimais ir patirtimi, kurią įgijau kartu su jumis.

Turėjau nuostabių prisiminimų (daugiausia gerų!) bei puikią patirtį. Tikiuosi, kad stebėdami mėgavotės tiek pat, kiek aš mėgavausi rungtyniaudamas. Susitiksime kitoje pusėje...“, – pridūrė jis.

Th. Henry savo karjerą pradėjo „Monaco“ klube ir, prieš 1999-aisiais persikeldamas į „Arsenal“, dar trumpai vilkėjo „Juventus“ marškinėlius.

Puolėjas greitai tapo pagrindine figūra „Premier“ lygoje ir „kanonierių“ gretose pelnė daugiau nei 200 įvarčių bei laimėdamas du Anglijos čempiono titulus bei tris FA taures.

Po to prancūzas persikėlė į FC „Barceloną“, su kuria iškovojo „La Liga“, Ispanijos „Copa del Rey“, UEFA Čempionų lygos bei pasaulio klubų taures. Be to, puolėjui dar pavyko 2009-aisiais laimėti Ispanijos ir Europos supertaures.

Paskutinius penkis sezonu Th. Henry praleido MLS, kur vilkėjo Niujorko „Red Bulls“ marškinėlius. 2011-12 metų sezone puolėjas trumpam dar buvo grįžęs į „Arsenal“ gretas.

Th. Henry per 123 mačus Prancūzijos rinktinėje pasižymėjo 51 kartą ir tapo 1998-ųjų pasaulio bei 2000-ųjų metų Europos čempionatų nugalėtoju.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Futbolo portalo EuroFootball.lt informaciją skelbti, cituoti ar kitaip perduoti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be žodinio ar raštiško EuroFootball.lt administracijos sutikimo griežtai draudžiama.
www.EuroFootball.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)