Antradienį rungtynės tarp Prancūzijos ir Rusijos niekur nebus perkeliamos ir jos tikrai įvyks. Jau minėjome, kad šalia stadiono budės snaiperiai, bandysiantys užtikrinti tvarką teroristų klausimu.

2015 metų lapkritis. Prancūzija – Vokietija, Belgija – Ispanija

Praėjusį lapkritį nugriaudėjo net trys sprogimai per kontrolines rungtynes Prancūzija – Vokietija. Kaip vėliau paaiškėjo, grupė teroristų į Paryžių atvyko iš Briuselio, kuris nuo Prancūzijos sostinės yra nutolęs vos per 300 kilometrų, o traukiniu iš vieno miesto į kitą galima nuvykti vos per 1,5 valandos.

Po šių įvykių netgi buvo nuspręsta atidėti Belgijos – Ispanijos kontrolinį susitikimą, kuris buvo suplanuotas lapkričio 17 dieną Briuselyje.

2015 metų lapkritis. Vokietija – Olandija

Praėjusių metų lapkričio 18 dieną buvo atšauktos draugiškos rungtynės tarp Vokietijos ir Olandijos. Ši dvikova buvo suplanuota Vokietijos Hanoverio mieste. Vokietijos policija tądien nustatė galimus teroro veiksmus bei pareikalavo atšaukti rungtynes. Tąsyk į stadioną planavo atvykti ir Vokietijos kanclerė Angela Merkel, tačiau likus kelioms valandoms iki rungtynių pradžios, visi keliai stadiono link buvo uždaryti, o futbolininkai nugabenti į saugią vietą.

2015 metų lapkritis. „Lokeren“ – „Anderlecht“

2015 metų lapkričio 21 dieną turėjo įvykti Belgijos čempionato rungtynės tarp „Lokeren“ ir „Anderlecht“ klubų, tačiau jos buvo atšauktos dėl sunkumų užtikrinti maksimalų saugumą.

Tuo metu, po teroristų išpuolių Paryžiuje bei grasinimų pakartoti ataką Briuselyje, rizikos lygis buvo pasiekęs maksimumą, o Lokereno, kuris nuo Briuselio nutolęs per 58 kilometrus, valdžia net ir dėdama visas pastangas, saugumo garantuoti negalėjo.

2016 metų kovas. „Galatasaray“ – „Fenerbahče“

Prieš daugiau nei savaitę Turkijos sostinės pamėgtoje turistų gatvėje nugriaudėjo sprogimas. Savižudis teroristas, susprogdinęs bombą, su savimi nusinešė keturių žmonių gyvybę bei dar 37 sužeidė. Dėl šios priežasties, kovo 20 dieną suplanuotas mačas „Galatasaray“ – „Fenerbahcče“ buvo nukeltas neribotam laikui.

2016 metų kovas. Irakas

Praėjusį penktadienį Irake futbolo rungtynių metu, savižudis teroristas sunaikino save bei nužudė dar 29 žmones ir 60 sužeidė. Teroro aktas buvo įvykdytas Iskandarijos mieste, kuris nuo sostinės Bagdado yra įsikūręs vos už 50 kilometrų. Nei viena iš grupuočių už šį išpuolį atsakomybės neprisiėmė.