„Kruojos“ ir „Žalgirio“ mačas baigėsi be įvarčių – 0:0 (0:0).

Tai reiškia, kad žalgiriečiai dar negali būtų ramūs: jie turi 72 taškus po 30 turų, o Klaipėdos „Atlantas“ – 64 taškus po 29 turų. Jei abi komandos finišuos surinkusios po vienodai taškų, bus skirtos papildomos rungtynės neutralioje aikštėje.

„Žalgiriui“ per likusias dvejas A lygos rungtynes su Gargždų „Banga“ (išvykoje) ir Marijampolės „Sūduva“ (namuose) reikia bent dviejų taškų, tuo metu „Atlantas“ privalo įveikti visus likusius savo varžovus – Alytaus „Dainavą“, „Kruoją“ bei „Bangą“ – ir dar tikėtis konkurento nesėkmių.

Rungtynių eiga:

Susitikimas Pakruojyje prasidėjo gana nervingai – tam įtakos turėjo ir vėjuotas oras, vis netikėtai pakreipdavęs kamuolį. Pirmąsias 10 minučių svečiai iš Vilniaus stengėsi perimti iniciatyvą į savo rankas, užpulti pakruojiškių vartus, tačiau to padaryti niekaip nepavyko – baudos aikštelės kamuolys niekaip nepasiekdavo.

19 minutę po gražių perdavimų serijos vienas kitam su Serge'u Nyuiadzi Eivinas Zagurksas stipriai smūgiavo į vartus, tačiau „Kruojos“ vartininko reakcija gelbėjo šeimininkus. Netrukus po to žalgiriečiai trumpam įsitaisė varžovų aikštės pusėje, surengė ataką, pasibaigusią kampiniu, o po jos – dar užsidirbo ir baudos smūgį.

„Žalgirio“ spaudimas nesiliovė. Po perdavimo iš krašto Vaidotas Šilėnas paleido dar vieną bombą į „Kruojos“ vartus, tačiau netaikliai. Po kelių minučių iš krašto gavęs kamuolį Mantas Kuklys atsidūrė greta vartų ir šiam teliko nukreipti jį į vartus. Visgi iki galo įveikti pakruojiškių gynybos nepavyko.

Pirmojo kėlinio pabaigoje „Kruojos“ baudos aikštelėje teisėjas užfiksavo taisyklių pažeidimą ir paskyrė 11 metrų baudinį. Tuomet prie arbitro pribėgo visa „Kruojos“ komanda, šie pradėjo skėsčiotis rankomis. Pasitaręs su šoniniu, aikštės teisėjas atšaukė savo sprendimą, kėlinys baigėsi rezultatu 0:0.

Į aikštę žalgiriečiai antrajame kėlinyje grįžo su dar didesne motyvacija ir nuo pat pirmų minučių spaudė šeimininkus.

64 minutę baudos aikštelės prieigose griuvo Mantas Kuklys. Jis pat ryžosi realizuoti baudinį ir smūgiavo tiesiog fantastiškai – į vartų kampą, tačiau ir „Kruojos“ vartininkas sužaidė puikiai, išgelbėjęs komandą nuo įvarčio. Dar vieną nuostabią progą pasižymėti turėjo vilniečiai 74 minutę. Iš krašto S. Nyuiadzi gavo perdavimą prieš pat vartus, tačiau nespėjus prancūzui pasiekti kamuolio, pakruojiškiai išmušė jį į užribį.

Žalgiriečiams nepavykstant pramušti šeimininkų gynybos, „Kruojos“ puolimas irgi nesnaudė. 80 minutę į vartus smūgiavo Robertas Vėževičius, vėliau pakruojiškiai ir kampinį kėlė.

Paskutinėmis antrojo kėlinio minutėmis žalgiriečiai stojo į paskutinį šturmą. 88 minutę dar vieną baudos smūgį atliko Mantas Kuklys, tačiau vartininkas kamuolį sugavo patikimai. Trys teisėjo pridėtos minutės žalgiriečiams buvo per mažai. Rungtynės baigėsi be įvarčių. Ir be čempiono titulo – 0:0.

* * *

Beje, įskaitant LFF taurės turnyro rungtynes, Vilniaus ir Pakruojo komandos tarpusavyje rungtyniavo trečią kartą per savaitę.

„Kruoja“ šį sezoną A lygoje nebuvo linkusi „Žalgiriui“ lengvai dalyti taškų. Jų Pakruojo komanda iš vilniečių šiemet jau atėmė keturis. Iki šiol čempionate vilniečiai du susitikimus su pakruojiškiais baigė lygiosiomis (0:0 ir 2:2), o viename mače šventė įtikinamą pergalę (4:0).

Didesne sėkme akistatose su lyderiu gali pasigirti tik dukart sostinės futbolininkus įveikęs „Atlantas“.

Rezultatas:

Pakruojo „Kruoja“ 0 – 0 Vilniaus „Žalgiris“

Geltonos kortelės: Vaidotas Šilėnas (76 min.), Robertas Vėževičius(76 min.), Nerijus Mačiulis (77 min.), D. Lunskis (88 min.).

A lygos turnyro lentelė:

1.Vilniaus MFD "Žalgiris"30226275:1572
2.Klaipėdos "Atlantas"29204556:2164
3.Marijampolės "Sūduva"31178670:3259
4.Panevėžio "Ekranas"30184854:3358
5.Pakruojo "Kruoja"30129940:4345
6.Gargždų "Banga"301031737:5433
7.Šiaulių "Šiauliai"30671731:5725
8.Alytaus "Dainava"30452126:6617
9.Tauragės "Tauras"30222622:908

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (51)