Pastaruoju metu stringanti „Barcelona“ pirmąjį rungtynių įvartį praleido 49 min., kai pasižymėti pavyko italui Nicola Sansone. Tačiau pačios didžiausios emocijos ėmė lietis antrajam kėliniui įpusėjus, o įvykių epicentre atsidūrė mačui vadovavęs arbitras Ignacio Iglesiasas Villanueva.

72 min. pargriuvęs savoje baudos aikštelėje „Villarreal“ saugas Bruno Soriano ranka akivaizdžiai lietė kamuolį, sutrukdydamas į vartus smūgiuoti Lioneliui Messi.

Madre mía Bruno Soriano skills pic.twitter.com/gPnXb0TTye— ‏️‏ (@18albert) January 8, 2017

Nors „Barsos“ žvaigždžių apeliacijos ir reikalavimai skirti 11 m baudinį buvo itin emocingos, arbitras joms liko kurčias – parodė link kampinio žymos.

Netrukus jau savoje baudos aikštelėje ranka sužaidė „Barcelona“ gynėjas Javieras Mascherano, tačiau arbitras šio epizodo taip pat nevertino griežtai ir žaidimo nestabdė.

Vėliau B. Soriano dar kartą baudos aikštelėje sužaidė ranka, tačiau arbitras užfiksavo „Barcelona“ žaidėjo pražangą dar prieš šį epizodą, o galų gale viskas baigėsi tuo, kad 90 min. Lionelis Messi sugebėjo išplėšti lygiąsias. Visgi toks rezultatas tikrai netenkino čempionų titulą ginančių katalonų.

Išskirtinai pašėlo G. Pique, nuaidėjus finaliniam švilpukui nebetramdęs emocijų. Žaidėjas greitai atsidūrė prie tribūnos, kurioje mačą stebėjo lygos prezidentas Jamieras Tebasas ir dūrė į pastarąjį pirštu šaukdamas: „Ar tu tai matei? Taip, tu, tu, aš kalbu su tavimi, ar tu tai matei?“

Netrukus G. Pique savo nuoskaudomis pasidalijo ir su žurnalistais.

„B. Soriano ranka sužaidė netgi ne vieną, o du kartus, juk tai akivaizdu, – rankomis skėsčiojo futbolininkas. – Taip pat mačiau J. Mascherano ranką, tačiau jeigu kalbėsime apie vieno ir kito žaidėjo intencijas... Žmonės viską analizuoja ir viską mato, todėl aš daugiau nebekalbėsiu. Tačiau esu įsitikinęs savo teisumu. Tai kartojasi nebe pirmą kartą.“

Po dar vienų lygiųjų (šį sezoną – jau penktųjų) „Barcelonos“ situacija turnyro lentelėje gerokai komplikuojasi. Titulą ginantys katalonai po 17 rungtynių savoje sąskaitoje turi 35 taškus, o pirmaujantis Madrido „Real“ klubas, kuris yra sužaidęs maču mažiau taškų. „Barcelona“ apskritai yra trečia – katalonus lenkia ir antroje vietoje esanti „Sevilla“ (17 rungtynių, 36 taškai).

Savo ruožtu „Villarreal“ komanda su 30 taškų žengia 5-ojie pozicijoje.

Po pastarųjų nefiksuotų rankų kilusias aistras Ispanijos žiniasklaidoje kiek numalšino ilgametis „Barcelona“ futbolo klubo gynėjas Carlesas Puyolis, pareiškęs, kad katalonų žaidėjams reikėtų koncentruotis į futbolo žaidimą, o ne į teisėjų darbo analizavimą.

„Reikėtų leisti teisėjams dirbti savo darbą. Labai sunku apsispręsti per keletą sekundžių. Būna klaidų, tačiau galų gale viską vis tiek nulemia patys žaidėjai, o ne teisėjai. Reikėtų koncentruotis į tiesioginį savo darbą“, – konstatavo 38-erių metų ispanas.

Pajuokauti pavyko ir vienam pagrindinių šios istorijos „kaltininkų“ B. Soriano. „Jei kamuolys pataikė man į ranką, lygiai taip pat jis pataikė ir į J. Mascherano ranką. Baudinių nebuvo, todėl tarp mūsų – visiška taika“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)