Anglijos FA pradėjo tyrimą ir gali nubausti W. Shaw už lažybų taisyklių pažeidimą.

Kilus skandalui W. Shaw buvo atleistas iš komandos. Futbolininkas pats parašė atsistatydinimo pareiškimą.

„Tai labai liūdnas faktas. Jis (antradienio - DELFI) rytą prabudo ir pamatė, kokia kritikos lavina jį užvirto. Pats Wayne'as pasiūlė patenkinti jo atsistatydinimą ir atnešė pareiškimą klubo vadovybei antroje dienos pusėje. Atsistatydinimas buvo patenkintas. Tai labai liūdna šios geros istorijos pabaiga“, - BBC cituoja komandos trenerio Paulo Doswello žodžius.

127 kg (kitų šaltinių teigimu – 125 kg) sveriantis futbolininkas prieš rungtynes perspėjo kelis draugus, kad valgys pyragą susitikimo metu. Bičiuliai dėl to lažinosi lažybų kontoroje, o santykis buvo 8/1.

FA taisyklėse numatyta, kad futbolininkams ne tik draudžiama lažintis patiems, bet neleidžiama ir viešinti komandos vidaus informacijos ar konsultuoti trečius asmenis apie rungtynes, kuriose jie patys dalyvauja.

Wayne Shaw, Sutton United's reserve goalkeeper, eating a pie on the bench might be the greatest thing I've ever seen a footballer do. pic.twitter.com/a3QsNMcR1y
— The Peoples Person (@PeoplesPerson_) February 20, 2017

„Taip, mano pažįstami papasakojo, kad galima lažintis santykiu 8/1 už tai, kad aš suvalgysiu pyragą rungtynių metu“, - prisipažino Wayne'as Shaw anglų leidiniui „The Mirror“. - Aš buvau alkanas visą dieną ir todėl galėjau tai padaryti. Žinoma, mes („Sutton United“) negalime lažintis. Nemanau, kad kas nors smarkiai nuo to praturtėjo. Keli draugai ir keli aistruoliai pastatė nedideles sumas, kurios jiems leis tik kompensuoti bilietų į rungtynes kainą.“

Įtarimų kelia ir tai, kad W. Shaw draugai lažinosi „Suns Bets“ kontoroje, kuri yra dukterinė leidinio „The Sun“ įmonė. Pastaroji tapo vienadiene klubo „Sutton United“ rėmėja kaip tik mačui su „Arsenal“. Satono futbolininkų marškinėliai buvo pažymėti lažybininkų logotipu.

Dabar iš šalies simpatiškai atrodančiam dručkiui vartininkui dar gresia diskvalifikacija.