Smarkiai atsinaujinusia sudėtimi rungtyniavusi Panevėžio ekipa 3:0 (1:0) sutriuškino varžovus iš Daugpilio.

Varžovai praėjusį sezoną laimėjo Latvijos antrą pagal pajėgumą lygą bei iškovojo vietą aukščiausiame kaimyninės šalies „Virsliga“ čempionate.

Pirmame kėlinyje ekraniečiai kontroliavo situaciją aikštėje ir nuo pirmų rungtynių minučių aktyviai spaudė priešininkus. 22-ą minutę Panevėžio ekipos gretose pasižymėjo peržiūroje esantis Lukas Kochanauskas. Žaidėjas po kelių staigių perdavimų atsidūrė vienas prieš vartininką ir šaltakraujiškai jį nuginklavo. Rezultatyvų perdavimą atliko komandos naujokas Tomas Dapkus.

Tuo metu varžovai retai turėjo galimybių atakuoti ir per retus išpuolius Kornelijaus Timofejevo ginamiems vartams didelio pavojaus nekėlė. Realiausia jų galimybė – pirmo kėlinio pabaigoje pavojingai baudos aikštelėje iš krašto praskriejęs kamuolys, prie kurio nesuskubo Daugpilio ekipos puolėjas.

Antrame kėlinyje „Ekrano“ treneris pakeitė iškart 8 žaidėjus, o su laiku pasikeitė ir visa sudėtis. 65-ą minutę puikiu smūgiu į viršutinį vartų kampą antrą kartą pasižymėjo L. Kochanauskas.

Po pertraukos varžovai perėmė iniciatyvą ir sukūrė ne vieną „gaisrą“ prie ekraniečių vartų, tačiau jų smūgiai skriejo šalia vartų.
Rungtynių pabaigoje iniciatyvą vėl susigrąžino panevėžiečiai, kurie per penkias minutes surengė dvi pavyzdines atakas, tačiau pasižymėti nepavyko. Visgi 90-ą minutę „Ekrano“ legionierius Uchenna Umehas savo kovingumu sukūrė pavojų prie varžovų vartų ir pakartotiniu smūgiu galva Edvardas Tamulevičius pelnė trečią komandos įvartį.

Iki pat pavasario Panevėžio „Ekrano“ kalendoriuje kiekvieną savaitgalį numatytos draugiškos rungtynės. Kitos rungtynės numatomos sausio 25-ą dieną. Varžovas - Kėdainių „Nevėžis“.

FK „Ekranas“: K. Timofejevas (46' L. Žukauskas), R. Pilotas (65' Dž. Petrauskas), E. Girdvainis (46' M. Dūda), A. Šušnjaras (46' A. Meškinis), Dž. Petrauskas (46' G. Vasiliauskas), E. Baranauskas (46' D. Norvilas), D. Petrauskas (46' R. Stanulevičius), T. Salamanavičius (46' S. Urbys), T. Dapkus (65' U. Umehas), L. Narbutas (46' E. Tamulevičius), L. Kochanauskas (67' J. Skinderis).

Treneris V. Dambrauskas: visi komandoje žino, ko siekiame

„Ekrano“ vyriausiojo trenerio pareigose ebiutavo Valdas Dambrauskas, o jo auklėtiniai trenerio nenuvylė ir, užtikrintai pradėję rungtynes, varžovus palaužė 3:0. Ekraniečiai drausmingai vykdė stratego planą, tą atspindi ir rezultatas.

Valdas Dambrauskas:

„Tai buvo pačios pirmos rungtynės po dviejų savaičių treniruočių. Jose akcentavome ne taktinius elementus, o daugiau mūsų ateities komandos mentalitetą – kaip mes turime žaisti, kokį futbolą demonstruoti žaidėjams. Manau, kad ypač pirmame kėlinyje tai mums pavyko, iškart ėmėme spausti priešininkus jų aikštės pusėje, žaisti plačiai. Perėmėme labai daug kamuolių. Kontroliavome žaidimo tempą ir žaidimo eigą.

Pirmas įmuštas įvartis, atspindi tą mūsų mentalitetą, perėmėme kamuolį prie savo baudos aikštelės, du perdavimai, praėjo gal tik penkios sekundės ir kamuolys atsidūrė varžovų vartų tinkle. Pirmame kėlinyje vaikinai atliko tai, ką planavome. Antrame kėlinyje iškart atlikome 8 keitimus, vėliau per 15 minučių pakeitėme visą sudėtį. Taigi, galime sakyti, kad žaidėme dvejomis sudėtimis. To žaidimo, kurį komanda demonstravo pirmame kėlinyje, antrajame galbūt jau neišvydome. Visgi, kai kuriems žaidėjams – Jonui Skinderiui, Simonui Urbiui, Gotarui Vasiliauskui, Džiugui Petrauskui – buvo debiutas atstovaujant pirmajai komandai.

Žinoma, žaidimas nebuvo be priekaištų. Per paskutines dešimt rungtynių minučių kontrolė priklausė mums, labai gerai pavyko kombinacinis žaidimas. Gaila, kad pabaigoje nepavyko realizuoti visų progų. Visgi rezultatas 3:0 atspindi rungtynių eigą.

Manau, paskutinę dešimties minučių gerą mūsų atkarpą lėmė tai, kad mūsų žaidėjai įgavo daugiau pasitikėjimo. Jie žaisti moka, žino, ko reikalaujame iš jų. Galbūt antrojo kėlinio pirmoje dalyje nepavyko to parodyti. Bet kokiu atveju, smagu, kad nepraleidome įvarčio, laikėmės to plano, visi komandoje žino, ko siekiame, belieka toliau dirbti ir tobulinti savo žaidimą.

Galima sakyti, kad su šiomis rungtynėmis baigėsi įvadinis dviejų savaičių treniruočių ciklas. Buvo du skirtingi kėliniai su skirtingomis sudėtimis. Stengėmės žaidėjų neapkrauti, nenuvarginti. Turėsime laisvą savaitgalį, 8 žaidėjai išvyksta į Lietuvos U-21 rinktinę. Jiems negalėjome duoti didelio krūvio, leisti ilgai žaisti, nes jie šeštadienį draugiškame mače susigrums su bendraamžiais iš Latvijos. Kiti žaidėjai rinksis pirmadienį ir turėsime savaitės trukmės treniruočių ciklą.

Tai, kad dalis žaidėjų išvyksta į rinktinės stovyklą, mūsų pasiruošimui sezonui įtakos neturės. Šiuo metu su ekipa treniravosi 26-28 futbolininkai, tad šių žaidėjų išvykimas nesujauks mūsų planų. Tik jiems po rinktinės stovyklos ir tarptautinio Sandraugos turnyro reiks po truputį, nedideliais krūviais vėl įsilieti į mūsų pasiruošimą sezonui“.

„Ekrano“ saugas Lukas Narbutas:

„Geros rungtynės, sudėtinga buvo vien dėl aikštės, ji, atšalus orams, tapo slidi ir kieta. Kalbant apie varžovus, žinoma, tai ne aukščiausio lygio ekipa, ji nedemonstravo gero žaidimo. Buvo galima justi, kad ir priešininkai ką tik pradėjo pasiruošimą sezonui ir tai jų pirmosios rungtynės. Tačiau ir mums nebuvo lengva prieš juos rungtyniauti, bet, kaip minėjau, mūsų klaidas galėjo įtakoti aikštė. Faktas, kad mes esame už juos stipresni: tiek fiziškai, tiek ir jaučiamas meistriškumo lygis. Tą juk atspindi rezultatas. Rungtyniavau pirmajame kėlinyje, jį vertinu gerai. Pavyko tai, ką buvome prieš rungtynes suplanavę, spaudėme varžovus – tai buvo mūsų pagrindinė užduotis“.

„Ekrano“ puolėjas, trečio įvarčio autorius Edvardas Tamulevičius:

„Sunki“ aikštė, kuri neleido pademonstruoti mūsų sugebėjimų, žaisti buvo pakankamai slidu. Tačiau turint omenyje, kad tai pirmosios mūsų rungtynės, pirmas testas, sužaidėme neblogai. Maniau, kad mačas klostytis kur kas sudėtingiau. Kontroliavome kamuolį, nebuvo didelio broko, turėjome progų, pelnėme įvarčių, svarbu, kad nepraleidome. Praėjusiais metais mūsų antroji ekipa rungtyniavo su šia komanda ir tuomet mūsų komanda jai nusileido. Šį kartą jie niekuo nenustebino, nepasikeitė, tik mes patobulėjome. Žinoma, ir mes rungtyniavome pajėgesne sudėtimi, nei tąkart. Galėjome ir daugiau pelnyti įvarčių, tikrai buvome verti pergalės.

Kalbant apie mūsų pasiruošimą sezonui, treneris suderino mūsų pratybas taip, kad gautume ir fizinio krūvio, ir tobulėdami taktiškai, vyko kompleksinės treniruotės. Dirbome su kamuoliais, fiziškai stiprėjome, o tokios treniruotės kur kas įdomesnės, nei paprastas fizinis krūvis“.

„Ekrano“ legionierius Uchenna Umehas:

„Man smagu, kad apskritai žaidžiau, juk prieš tai penkis mėnesius nuo rugpjūčio pradžios dėl ligos negalėjau padėti komandai. Dabar jaučiuosi gerai. Šiose rungtynėse žaidėme tikrai neblogai, tai net truputį stebina. Mes kontroliavome žaidimą, pelnėme tris įvarčius, nors varžovas nebuvo toks silpnas ir galėjo mus nubausti. Mūsų komanda amžiumi labai jauna, tačiau demonstruojame neblogą žaidimą.

Asmeniškai man reikia dar labai daug dirbti, turiu dar daug stengtis, kad pasiekčiau gerą formą. Aš treniruojuosi tik pirmą savaitę po atostogų. Jas praleidau savo tėvynėje, Nigerijoje, aplankiau savo draugus, giminaičius. Laiką leidau su šeima, gerai pailsėjau, o šiuo metu esu pasiilgęs futbolo“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)