Balstogės „Jagiellonia“ klubas Europos lygos turnyro atrankos pirmo etapo pirmose rungtynėse 1:0 (0:0) įveikė Pakruojo „Kruoją“. Įvartį 93-ią minutę pelnė Karolis Swiderskis.

Palaikyti saviškių į Šiaulius atvyko apie 1,5 tūkst. lenkų fanų.

Atvykę fanai iš Lenkijos ir iki rungtynių, ir po jų elgėsi ramiai, užfiksuoti tik nedideli pažeidimai, informavo Šiaulių policijos atstovė.

„Viskas gerai, jokių incidentų nėra, jokių riaušių užuomazgų - irgi, svečių sirgalių išlydėjimas iš Šiaulių vyksta sklandžiai“, - po rungtynių praėjus maždaug porai valandų BNS teigė Šiaulių apskrities Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresnioji specialistė Gailutė Smagriūnienė.

Pasak jos, po lenkams sėkmingų rungtynių (1:0 jie įveikė lietuvius), aistruoiai iš stadiono išėjo tvarkingai - nieko nesulaužė ir nesudaužė.

Policijos departamento atstovas spaudai Ramūnas Matonis BNS prognozavo, kad lenkų fanai elgėsi ramiai ir dėl Lietuvos policijos įdėtų pastangų. „Policija aktyviai dirbo. Jų (lenkų fanų - BNS) forumuose skaitėme, kad jie ruošėsi kelionei, ragino vieni kitus nesivežti nieko, nes žinojo, kad Lietuvos policija pasiruošusi tikrinti. Tai jie ir atvažiavo nenusiteikę nieko daryti, nes žinojo, kad negalės nieko padaryti“, - teigė jis.

R. Matonis taip pat pabrėžė, kad „Jagiellonia“ klubo gerbėjai nėra tokie agresyvūs, kaip kitų Lenkijos futbolo klubų atstovai.

Jis taip pat pranešė, kad policija iš lenkų nesurinko daug draudžiamų į stadionus neštis daiktų. „Buvo paimta keletas daiktų - kaukių, lazdų. Bet labai nedaug. Po varžybų galėjo jeigu norėjo atgauti“, - teigė jis.

R. Matonis teigė, kad neblaivių lenkų rungtynėse buvo. „Bet jie nebuvo tiek neblaivūs, kad mes būtume ėmęsi kažkokių priemonių“, - sakė BNS policijos atstovas.

Jis tvirtino neturįs informacijos, kad lenkų fanai būtų padarę žalos Šiaulių verslininkams - kavinėse sudaužę indų ar bokalų, sulaužę kėdes. „Gal ir buvo ko, bet policijai dėl padarytos žalos niekas nesiskundė“, - teigė policijos atstovas.

G. Smagriūnienė sakė, kad Šiaulių policija prieš rungtynes buvo sulaukusi kelių pranešimų, kad lankai vaikščiodami gatvėse triukšmauja, skanduoja. Rimtesni pažeidimai buvo užfiksuoti tik du.

„Netoli Šaulių vienoje gyvenvietėje autobuso stotelė buvo dažais apipurkšta. Mūsų pareigūnai pamatė, kad nuvažiavo lenkų automobilis. Įtariama, kad iš to automobilio purkšta. Buvo sulaikyti keturi asmenys. Pristatyti į policija, apklausti. Bus jiems pritaikytos administracinio poveikio priemonės. Ir antras - ties Vijolių kaimu nuo Kuršėnų pusės važiuojant į Šiaulius buvo sustabdytas automobilis, kurį vairavo lenkė, neturėdama teisės vairuoti. Surašytas protokolas ir ji paleista“, - pranešė G. Smagriūnienė.

Pasak G. Smagriūnienės, lenkams į rungtynes buvo parduota 1,4 tūkst. bilietų, bet buvo dar laukiama fanų, kurie tikėjosi rungtynes stebėti miesto kavinėse įrengtuose ekranuose. „Bet rungtynės per televiziją transliuojamos nebuvo“, - teigė ji.

R. Matonis BNS tvirtino, kad lenkų fanų į Lietuvą iš viso buvo atvykę apie 1,5 tūkst.

Ketvirtadienį Šiauliuose buvo sutelkta apie 450 teisėsaugos pareigūnų. Padėti Lietuvos pareigūnams buvo atvykę apie 20 kolegų iš Lenkijos policijos. „Padėjo juos (lenkų fanus - BMS) pasienyje pakontroliuoti, dirbo mieste ir paskui per rungtynes - stadione“, - teigė R. Matonis.

Jis taip pat informavo, kad jokių problemų Klaipėdoje nekėlė ir futbolo gerbėjai iš Bulgarijos - Klaipėdos „Atlantas“ namuose Europos lygos atrankoje susitiko su bulgarų Stara Zagoros „Beroe“ klubu ir pralaimėjo 0:2. „Irgi nebuvo jokių problemų su jais,“ - teigė R. Matonis.

Policija ketvirtadienį fiksavo vienintelį rimtesnį Lenkijos fanų padarytą pažeidimą - Aleksandravo kaime netoli Marijampolės lenkai sudaužė neįgaliesiems skirtą klozetą, dėl to pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)