22-ejų metų metų Tadas atsiskleidė praėjusiame A lygos čempionate, kuomet traumą gavus pagrindiniam komandos vartininkui Š. Jurevičiui, vartų saugumas buvo patikėtas būtent jam. Puikiai sužaistas sezonas bei ypač svarbiose rungtynėse išlaikyti sausi vartai užčiaupė ne vieną skeptiką bei tuo pačiu nepraslydo pro akis naujų talentų ieškantiems skautams. Verta paminėti, kad T. Simaitis atstovavo ir Lietuvos jaunių U-19 bei jaunimo U-21 nacionalinėms rinktinėms.

Šiaulių klubo vartininkų treneris Audrius Paškevičius apie ilgametį savo auklėtinį T. Simaitį kalbėjo: „Tai reto darbštumo žmogus, dėl didelio užsispyrimo ir nuolatinio darbo per treniruotes užsitikrino trenerių pasitikėjimą ir įgavo stabilumo. Žaidėjas subrendo ir pradėjo demonstruoti puikius rezultatus. Tai labai techniškas vartininkas, reaguojantis į pastabas ir nuolat tobulinantis savo žaidimą. Be abejo, gaila išsiskirti su tokio meistriškumo žaidėju, tačiau toks jau tas futbolas“, - neslėpė emocijų strategas.

Prieš dvejus metus Tadas jau turėjo galimybę išvykti rungtyniauti į Rumuniją. Susidomėjimą buvo parodęs Bukarešto „Dinamo“ klubas, tačiau tuomet šiaulietis dėl asmeninių priežasčių neišvyko.

Tai jau antras A. Paškevičiaus auklėtinis išvykstantis į Rumunijos čempionato lyderių klubus - kiek anksčiau FC „Šiauliai“ į Rumuniją išleido Giedrių Arlauskį.