Varžovės buvo trys Londono - „Fulham“, „Tottenham Hotspurs“ ir „Queens Park Rangers“ akademijų komandos - bei „Norwich City“ ekipa.

Baltijos futbolo mokyklos (BFS) komandą sudarė geriausi savo metų berniukai iš Lietuvos ir Latvijos, kurių atranka vyko Mažeikiuose dar sausio pradžioje. Ten puikiai pasirodė ir Šiaulių futbolo akademijos trenerių Tado Šalkausko, Aurimo Mančo ir Sauliaus Petrausko treniruojami 2003 metų gimimo auklėtiniai Emilis Stoškus, Grantas Jaseliūnas ir Kajus Švedas bei trys Sauliaus Petrausko, Jurijaus Lukjančuko ir Artūro Ankudinovo futbolo paslapčių mokomi 2005 metų gimimo berniukai Benas Čechanavičius, Matas Michailinas ir Vykintas Karijakinas.

Visi rezultatai:

BFS-2003 17:7 „Norwich City“;
BFS-2003 3:3 „Tottenham Hotspur“;
BFS-2003 1:2 „Fulham FC“;
BFS-2005 9:17 „Tottenham Hotspur“;
BFS-2005 8:5 „Queens Park Rangers“;
BFS-2005 11:15 „Norwich City“.

Rungtyniaudami su Anglijos ekipomis berniukai netik įgijo neįkainojamos patirties bet ir turėjo galimybę savo sugebėjimus futbolo aikštelėje parodyti vietos futbolo specialistams.

„Tai puikių žaidėjų komanda. Jei jie nenustos sunkiai dirbti kiekvienos treniruotės metu, jie tobulės sparčiai. Vaikinai turi puikias galimybes ateityje tapti aukščiausios klasės profesionalais“, - apie BFS sakė „Norwich City“ akademijos vadovas Jimmy Unwinas.

Stažuotei į Angliją buvo išvykę ir Šiaulių futbolo akademijos treneriai T. Šalkauskas ir Renatas Vestartas, kurie pasidalino įspūdžiais apie vizitą futbolo sostinėje.

„Apsilankius „Fulham FC“, „Norwich City“, QPR ir „Tottenham Hotspurs“ sporto bazėse apėmė patys geriausi įspūdžiai. Futbolo aikštelių gausa, jų kokybe ir išnaudojimas - sektinas pavyzdys. Vienoje aikštelėje vienu metu vyksta net septynių skirtingų amžiaus grupių treniruotės ir dėka didelės disciplinos niekas niekam nesimaišo.

Vaikams akademijoje yra taikomos griežtos taisyklės skatinančios ugdyti teigiamą požiūrį į komandą, ugdyti kovotojo mentalitetą, koncentraciją žaidimui, pagarbą vienas kitam ir treneriui. Visi vaikai itin motyvuoti, jei tik nesistengia kyla grėsmė netekti vietos komandoje, ateina kitas, o grįžti atgal - be galo sunku. Gavęs šansą vaikas stengiasi jį išnaudoti šimtu procentų, nes žino, kad į jo vietą laukia gausybė kitų.

Visi susikoncentravę į trenruotes, niekas nejuokauja ir nesvajoja. Lyginant auklėtinių pajėgumus iki 10 metų, lygis toks pat, kaip ir Lietuvoje, tačiau dėl minėto požiūrio į treniruotes, vyresni pradeda išsiskirti. Treneriai daug laiko skiria ir individualiam vaikų pasirengimui. Su viena komanda dirba nuo trijų iki penkių trenerių. Daromos net treniruočių analizės, o po treniruotės kiekvienas vaikas gauna „namų darbus“ apie ką turėtų pamąstyti ir kur patobulėti.

Žinoma, jų pranašumas - masiškumas. Jei gali sau leisti atranką daryti iš tūkstančių norinčių. Pradedantys lankyti futbolo treniruotes vaikai pasirašo 2-ejų metų sutartis su akademijomis. Šiaulių futbolo akademijoje stengsimės patobulinti vidaus taisyklių laikymąsi, požiūrį į treniruotes. Patirtis rodo, kad įmanoma į treniruotes atvykti pasiruošus ir atsiduoti darbui šimtu procentų“, - sutartinai kalbėjo T. Šalkauskas ir R. Vestartas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)