Primename, kad abi komandos iki šių rungtynių buvo iškovojusios po pergalę, todėl būtent šiame susitikime sprendėsi „Amber Cup 2016“ turnyro nugalėtojas.

Įvarčiai:

Gintra-Universitetas“: S.Vanagaitė, L.Vaitukaitytė ir T.Kozyrenko po 1.

„GKS Gornik“: A. Sznurowska – 2, K. Parczewska ir I. Karpinoka po 1.

Pirmosiomis rungtynių akimirkomis pavojingesnius epizodus prie aikštės šeimininkių vartų kūrė viešnios iš Lenkijos. Nors varžovės vos per 20 minučių kėlė penkis kampinius, gynyboje patikimai rungtyniavusios šiaulietės kontroliavo situaciją ir itin pavojingų momentų lenkėms sukurti neleido.

Pirmojo kėlinio antroje pusėje po kelių iš eilės tikslių perdavimų į smūgio pozicija buvo išvesta Sonata Vanagaitė, kurios ataką atrėmė varžovių vartininkė, tačiau pirmoji prie kamuolio suskubusi Liucija Vaitukaitytė pelnė pirmąjį įvartį šiose rungtynėse. Deja, paskutinėmis pirmo kėlinio akimirkomis gynyboje neatidžiai sužaidusios Rimanto Viktoravičiaus auklėtinės paleido „GKS Gornik“ puolėją Anna Sznurowska, kuri pasiuntė kamuolį į tinklą – 1:1.

Iškart po pertraukos „Gintros-Universiteto“ žaidėjos į aikštę išėjo agresyviai nusiteikusios, o kibi gynyba kaip mat davė vaisių. Abejose rezultatyviose atakose nuostabiai sužaidusi Zenatha Coleman pasinaudojo varžovių klaidomis, atliko juvelyrinius perdavimus, o vartininkę po sykį nuginklavo Tatjana Kozyrenko ir S.Vanagaitė – 3:1.

Kai jau atrodė, jog Lietuvos čempionėms beliko ramiai sužaisti likusią rungtynių atkarpą lenkės ėmė kapstytis iš sudėtingos situacijos.

Prabėgus keletai minučių po praleisto trečio įvarčio „GKS Gornik“ sušvelnino atsilikimą, o dar po kelių minučių po sėkmingai išpildytos standartinės padėties smūgiu galva išlygino rezultatą – 3:3. Lygiosios jau nebetenkino „Gintros-Universiteto“ komandos, nes pagal turnyro reglamentą lygiųjų atveju būtų buvęs skaičiuojamas bendras įmuštų – praleistų įvarčių santykis, kuris buvo palankesnis Lenkijos ekipai.

Siekdamos paskutinėmis minutėmis išplėšti iš rankų sprūstančią pergalę šiaulietės prarado kamuolį varžovių aikštės pusėje, o žaibišką kontrataką surengusios „GKS Gornik“ žaidėjos padėjo paskutinį tašką šiose rungtynėse – 3:4.

Jau rytoj „Gintros-Universiteto“ komanda išvyksta į dar vieną pasirengimo stovyklą Ukmergėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)