Abi ekipos kausis tik dėl pergalės, nes jos kol kas neblizga šalies čempionate ir trokšta pagerinti padėtį turnyro lentelėje. „Arsenal“, po 9 turų sukaupusi vos 13 taškų, užima tik 7-ą vietą. Arsene'o Wengero auklėtiniai šį sezoną „Premier“ lygoje, kuri laikoma stipriausia pasaulyje, jau patyrė 4 nesėkmes.

„Chelsea“ futbolininkams sekasi šiek tiek geriau, tačiau 3-ia pozicija, kurioje dabar rikiuojasi ši komanda, jos, aišku, netenkina. „Chelsea“ sąskaitoje – 19 taškų. Šį klubą tašku lenkia „Manchester United“ ir net šešiais - „Manchester City“.

Nors šio mačo favoritu dauguma futbolo specialistų įvardija „Chelsea“ klubą, kuris šį sezoną namie Anglijos pirmenybėse dar nepralaimėjo nė vieno mačo, bet šios prognozės gali ir sugriūti. „Arsenal“ pastaruoju metu – ant bangos. Ši ekipa dabar iškovojo 4 pergales iš eilės. „Carling Cup“ varžybose nugalėtas „Bolton“, šalies pirmenybėse parklupdyti „Sunderland“ ir „Stoke“, o UEFA Čempionų lygoje palaužtas Marselio klubas.

Džiugi žinia „Arsenal“ gerbėjams – po ilgos pertraukos išsigydęs Achilo sausgyslės traumą į aikštę grįžo gynėjas belgas Thomasas Vermaleenas. Jis pasirengęs šį šeštadienį griauti „Chelsea“ puolėjų atakas. Puikią sportinę formą demonstruoja puolėjas iš Olandijos Robinas van Persie. Jis po du kartus nuginklavo ir „Stoke“, ir „Sunderland“ vartų sargus.

„Arsenal“ šansus mače su „Chelsea“ didina ir tai, jog šiam klubui šįkart neatstovaus Didier Drogba ir Jose Bosingwa, kuriems buvo parodytos raudonos kortelės per dvikovą su „Queens Park Rangers“. Tas rungtynes „Chelsea“ netikėtai pralaimėjo rezultatu 0:1. Negalės žaisti ir dar du šios komandos futbolininkai – Michaelas Essienas ir Ramiresas, kurie gydosi traumas.

„Arsenal“ „Premier“ lygos istorijoje daugiausia kartų – šešis – yra įveikęs „Chelsea“ klubą jo tvirtovėje - stadione „Stamford Bridge“. Tiesa, „Arsenal“ „Chelsea“ komandą nugalėjo tik tris kartus per pastarąsias 18 dvikovų. Be to, A. Wengero ekipa prastai jaučiasi svečiuose – ji Anglijoje pastaruoju metu varžovų stadionuose nelaimėjo nė karto per 8 rungtynes.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją