LFF varžybų nuostatai skelbia, kad iš čempionato pašalintos komandos rezultatai turi būti anuliuoti.

Spalio pabaigoje toks likimas dėl pakartotinių garbingo žaidimo taisyklių pažeidimų ištiko „Klaipėdos granitą“, kurį LFF įtaria dalyvavus susitarimuose dėl rungtynių baigties.

LFF drausmės komiteto sprendimas bumerangu smogė dėl bronzos medalių su kita uostamiesčio komanda – „Atlantu“ – kovojančiai „Sūduvai“.

Panaikinus visus šio sezono „Klaipėdos granito“ rezultatus, lenktynėse dėl trečios vietos suvalkiečiai virtualiai netektų penkių taškų, kadangi prieš klaipėdiečius laimėjo visas ketverias tarpusavio rungtynes, o „Atlantas“ pergalę pasiekė tik dukart, sykį suklupo ir kartą sužaidė lygiosiomis.

Likus dviems turams iki čempionato pabaigos „Sūduva“ savo sąskaitoje turi 67 taškus, „Atlantas“ – trimis mažiau, bet kitą savaitę jam bus įskaityta garantuota pergalė prieš A lygą vasarą palikusią Pakruojo „Kruoją“ (remiantis nuostatais, komandai savanoriškai pasitraukus iš varžybų, likusiose jos rungtynėse įskaitomi techniniai pralaimėjimai 0:3).

Net ir netekus penkių taškų dėl „Klaipėdos granito“ pašalinimo, marijampoliečiai dar išsaugotų viltį po trejų metų pertraukos finišuoti treti, bet jų galimybės smarkiai komplikuotųsi.

Todėl „Sūduvos“ sirgaliai šią savaitę su nerimu laukė LFF apeliacinio komiteto, nagrinėjusio „Klaipėdos granito“ pateiktą apeliaciją dėl šalinimo iš pirmenybių, verdikto.

Jis priimtas penktadienį: apeliacija atmesta, LFF drausmės komiteto sprendimas lieka galioti. Tiesa, malonės sulaukė du iš septynių asmenines diskvalifikacijas gavusių „Klaipėdos granito“ futbolininkų: Rokas Urbelis ir Tadas Norbutas. Be to, panaikinta klubui skirta 12 tūkst. eurų bauda.

Tuo metu „Klaipėdos granito“ rezultatai automatiškai anuliuoti nebuvo: dėl to penktadienį vakare spręs LFF vykdomasis komitetas. Neoficialiomis žiniomis, rasta teisinių argumentų, palankių „Sūduvai“: esą atitinkamas LFF varžybų nuostatų punktas prasilenkia su LFF įstatais, turinčiais aukštesnę juridinę galią.

Primename, kad „Sūduva“ A lygos sezoną užbaigs rungtynėmis namuose su čempionų titulą užsitikrinusiu Vilniaus „Žalgiriu“ ir išvykoje su tiesioginiu savo konkurentu grumtynėse dėl bronzos „Atlantu“.

Aštuntoje vietoje žengęs „Klaipėdos granitas“ per 34 turus buvo surinkęs 27 taškus.

V. Grubliauskas: tai yra gėda visam Klaipėdos sportui

„Klaipėdos granito“ klubo nei vadovai, nei kiti administracijos darbuotojai telefonu neatsiliepia ir LFF Apeliacinio komiteto sprendimo nekomentuoja.

„Tai yra gėda visam Klaipėdos sportui, tai reikia pripažinti ir apie tai kalbėti atvirai“, – išgirdęs LFF Apeliacinio komiteto sprendimą šalinti „Klaipėdos granitą“ iš Lietuvos pirmenybių teigė uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas.

Jis prisipažino, jog dar turėjo vilties, kad LFF Apeliacinis komitetas panaikins anksčiau LFF Drausmės komiteto priimtą sprendimą šalinti „Klaipėdos granitą“ iš A lygos.

„Bet tai nebuvo paneigta, vadinasi, nešvarūs sandoriai vyko. Aišku, kad tai vertinu labai neigiamai, kitokio vertinimo būti ir negali. Tegul tai būna rūsti ir skaudi pamoka visiems. Sportas, kuriame yra dopingo ar nešvarių sandorių, jau yra nebe sportas, o kriminalas“, – kalbėjo V. Grubliauskas.

Iš Klaipėdos miesto biudžeto „Klaipėdos granitui“ šį sezoną buvo skirta keliolikos tūkstančių eurų parama.

„Kai ji buvo skirstoma, klubas atitiko visus keliamus reikalavimus gauti paramą, tada nebuvo jokių abejonių, įtarimų, jog kažkas gali būti ne taip. Šiuo metu esu komandiruotėje užsienyje, bet kai tik grįšiu į Klaipėdą, iškart domėsiuosi, ar „Klaipėdos granitui“ jau pervesta visa paramos suma. Jei dar dalis pinigų nepervesti, žinoma, bet kokia parama bus sustabdyta, tai net nediskutuotina“, – tvirtino V. Grubliauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (74)