D. Šemberas yra įsitikinęs, kad himnas lygai tiesiog būtina ir neatsiejama rungtynių dalis, padedanti kurti tinkamą futbolui atmosferą stadionuose.

„Buvo keista, kad lyga neturi savo himno, todėl ir kilo tokia idėja, o dėl jos kreipėmės į vieną geriausių kompozitorių Lietuvoje. Džiaugiuosi, kad viskas virto realybe ir malonu, kad D. Zvonkus prisideda prie Lietuvos futbolo savo muzikiniais gebėjimais“, - kalbėjo lygos prezidentas.

Simboliška, bet stadione himnas pirmą kartą nuskambės D. Zvonkaus gimtajame mieste Klaipėdoje antradienio rungtynėse tarp „Atlanto“ ir Utenos „Utenio“.

Uostamiesčio komandą stipriausiame šalies čempionate kompozitorius palaiko iki šiol. Pasak jo, dar gyvendamas Klaipėdoje vieną iš sezonų jis nepraleido nei vienerių „Atlanto“ rungtynių, nes namai buvo visai šalia stadiono.

„Labai džiugu, kad galiu prisidėti prie Lietuvos futbolo kaip muzikantas. Sulaukiau D. Šembero skambučio, kuris man pasiūlė lygai sugalvoti maršą ar himną. Tų įžanginių futbolo kūrinių esu girdėjęs tikrai daug per įvairias varžybas ir jų žanras yra labai aiškus, todėl iškart supratau, ko reikia. Nusiųsta pati pirma demo versija Deividui ir patiko“, - sakė D. Zvonkus, iš D. Šembero priimdamas specialią padėką už kūrybinį indėlį į Lietuvos futbolą, išreikštą muzikos garsais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)