Skelbiama, jog Roberto Martinezo treniruojama ekipa už 21-erių metų futbolininką sumokėjo 28 mln. svarų sterlingų, o ši suma – rekordinė „irisų“ klubo istorijoje.

Praėjusį sezoną belgas buvo išnuomotas „Everton“ ekipai ir atstovaudamas jai per 33 mačus pelnė 15 įvarčių.

2012-2013 m. sezoną R. Lukaku taip pat buvo išnuomotas. Tąkart „Chelsea“ nusprendė leisti belgui pasistažuoti „West Bromwich“ ekipoje.

R. Lukaku „Chelsea“ įsigijo 2011 m. vasarą už 22 mln. eurų, tačiau Londono ekipos gretose belgas yra sužaidęs vos 15 rungtynių.

Tuo tarpu Romos „Lazio“ oficialiai patvirtino, kad įsigijo Olandijos rinktinės ir „Feyenoord“ klubo gynėją Stefaną de Vrijį.

Puikiai pasaulio čempionate pasirodęs 22-ejų metų futbolininkas patraukė ir „Manchester United“ dėmesį, tačiau „Lazio“ už 9 milijonų eurų sumą prisiviliojo olandą.

„Šį sprendimą priimti nebuvo lengva ir teko ilgai galvoti“, – oficialiai „Feyenoord“ ekipos svetainei sakė gynėjas. – Tačiau po daugybę kalbų nusprendžiau keltis į Romą ir esu labai laimingas“.

S. de Vrijis visą savo karjerą praleido „Feyenoord“ komandoje, kurioje per sužaistas 153 rungtynes pasižymėjo septynis kartus.

Brazilijoje įvykusiame pasaulio čempionate olandas sužaidė visas septynis rungtynes ir pelnė vieną įvartį rungtynėse prieš Ispaniją.