Likus 10-iai minučių iki finalinio arbitro Denizo Aytekino švilpuko „Camp Nou“ stadione niekas negalėjo pagalvoti, kad netrukus po aikštę triumfuodami lakstys ne tik „Barcelonos“ futbolininkai, bet ir apsaugos barjerus įveikę katalonų sirgaliai.
Tai didi pergalė, kurią sunku apsakyti žodžiais. Tačiau žinote, kas džiaugiasi ne mažiau už futbolininkus ir sirgalius? Akušerės – maždaug po devynių mėnesių jos turės labai daug darbo.
Gerardas Pique

Tuo metu PSG atsiliko 1:3, tačiau išsigelbėti „Barcelona“ galėjo tik pelniusi tris įvarčius (pirmą mačą išvykoje pralaimėjo 0:4). Tai katalonai ir padarė, sukrdami vieną didžiausių stebuklų per visą futbolo istoriją. 88 min. Neymaras sėkmingai atliko baudos smūgį, 91 min. jis realizavo Luiso Suarezo išprovokuotą 11 m baudinį, o paskutinę arbitro pridėtą laiko minutę į euforiją katalonus panardino Sergi Roberto. PSG pralaimėjo 1:6.

Po tokio finišo PSG treniruojantis 45-erių ispanas U. Emery sunkiai rinko žodžius, tačiau pamažu įsibėgėjęs užsiminė ir apie tai, kad teisėjas iš Vokietijos D. Aytekinas šeimininkams buvo palankesnis, nei svečiams iš Paryžiaus.

Arbitras į PSG vartus antrame kėlinyje skyrė net du 11 m baudinius, o situacijoje, kai baudos aikštelėje po kontakto su Javieru Mascherano 85 min. griuvo Angelis Di Maria, D. Aytekino švilpukas tylėjo.

Baudos aikštelėje griūna L. Suarezas:

Je ne cherche pas d'excuse on s'est chié dessus mais comment peut-on siffler penalty sur #Suarez la sérieux #FCBPSG pic.twitter.com/5wcyI0u3Vo— douck12 (@douck12) March 8, 2017

Baudos aikštelėje griūna A. Di Maria:

#AHORA MASCHERANO: "Es una jugada límite, está claro que lo toco a Di María". Otro penal no cobrado al PSG🇫🇷... 🤔🤔🤔 pic.twitter.com/kJKazcZlYd— Futbol Mundial (@infofut_world) March 8, 2017

„Mes iššvaistėme nuostabią progą. Pirmajame kėlinyje mes patys kalti – nespaudėme varžovų jiems kontroliuojant kamuolį ir prastai išsidėstėme. Gynėmės pernelyg giliai, todėl oponentai ir turėjo daugybę progų. Pakartosiu, mes patys kalti. Antrajame kėlinyje komanda žaidė ramiau ir užtikrinčiau. Netgi turėjome galimybių sumažinti savo atsilikimą iki 2:3.

Deja, arbitro sprendimai buvo ne mūsų naudai. Bet kuriuo atveju, mes viską praradome paskutinėmis minutėmis. „Barcelona“ gali kurti tokius spektaklius – ši komanda neturėjo ką prarasti“, – teigė jis.

Unai Emery

Dėl situacijos, kai baudos aikštelėje griuvo A. Di Maria, iš karto po mačo žurnalistų buvo „apklaustas“ ir pats J. Mascherano. Veteranas neslėpė – stabdydamas savo tautietį jis pažeidė taisykles.

„Taip, akivaizdu kad aš prasižengiau prieš Angelį, tačiau nemanau, kad tai buvo priežastis, kodėl mes eliminavome PSG. Tai buvo viena didingiausių naktų, kurias kada nors išgyveno futbolas“, – pareiškė jis.

Tuo metu šeimininkų treneris Luisas Enrique, kuris po pastarojo sezono žada palikti „Barcelonos“ komandą, paniro į euforiją ir po finalinio švilpuko po stadioną bėgiojo kartu su klubo fanais.

„Tai – neįtikėtinas vakaras. Mes padarėme praktiškai neįmanomą žygdarbį. Įmušti tris įvarčius per penkias minutes – tiesiog nuostabu. Tokiose rungtynėse be kamuolio reikia žaisti labai agresyviai, ir mes tai atlikome. Be to, buvo būtina pasitikėti savo jėgomis ir išsaugoti ramybę po praleisto įvarčio. Dėkoju žaidėjams ir sirgaliams. Ir apima pasididžiavimas prisimenant tuos, kurie nurašė mūsų komandą po pralaimėjimo 0:4 išvykoje“, – kalbėjo katalonas.

Ypač originaliai pasisakė „Barcos“ gynėjas Gerardas Pique, pareiškęs, kad maždaug po 9 mėnesių Ispanijoje gerokai padidės akušerių paklausa.

„Tai didi pergalė, kurią sunku apsakyti žodžiais. Tačiau žinote, kas džiaugiasi ne mažiau už futbolininkus ir sirgalius? Akušerės – maždaug po devynių mėnesių jos turės labai daug darbo. Po tokių rungtynių grįžę namo visi tikrai užsiėmė meilės reikalais ir nežinia, ar galvojo apie kokias nors apsaugas“, – juokavo futbolininkas.

Pažymėtina, kad savo aikštėje katalonai laimėjo 15 pastarųjų Čempionų lygos rungtynių, per kurias įmušė 50 įvarčių, o praleido tik 7. Po nesėkmės Paryžiuje „Barca“ iškovojo keturias pergales iš eilės Ispanijos čempionate, o per paskutinius tris mačus namuose pelnė 17 įvarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (88)