Ne kartą komandą gelbėjusį ir „sausus“ vartus išsaugojusį veteraną po mačo gyrė tiek „Juventus“, tiek „Monaco“ vyriausieji treneriai.

„Monaco“ – labai pajėgi komanda, turinti daug techniškų futbolininkų. Ir mačas mums nebuvo lengvas. G. Buffonas nuostabiai gelbėjo vartus esant rezultatui 0:0. Tokiose svarbiose rungtynėse Gigi – geriausias pasaulyje, – teigė „Juventus“ strategas Massimiliano Allegri. – Tačiau darbai dar nenuveikti – atsakomosiose rungtynėse Monako ekipa neturės ką prarasti. Bet kuriuo atveju, šis sezonas mums gali būti išskirtinis.“

„Rungtynės buvo geros, noriu pagirti savo futbolininkus už pasirodymą. „Juventus“ dominavo pirmas 15 minučių, tačiau vėliau rungtynės tapo kiek ramesnės. Varžovų gynėjai gerai dirbo, tačiau vartininkas G. Buffonas apskritai buvo nuostabus, jis nulėmė mačo baigtį“, – pripažino ir „Monaco“ treniruojantis portugalas Leonardo Jardimas.

Visgi jis konstatavo, kad komandos galimybės prasibrauti į kitą etapą gerokai komplikavosi.

„Mes neprarandame vilties, tačiau suprantame, kad Turine turėsime nedaug galimybių prasibrauti į varžybų finalą“, – pridūrė jis.

Pats G. Buffonas po mačo nestokojo geros nuotaikos.

„Kiekvienose rungtynėse aš noriu parodyti, kad tokiame lygyje sėkmingai galiu žaisti nepaisant amžiaus. Daug dėl to dirbu. Visai norėtųsi, kad žmonės liūdėtų, kai aš baigsiu karjerą“, – šyptelėjo italas.

„Sužaidėme puikias rungtynes. „Monaco“ puolimas tiesiog puikus, todėl mes turėjome žaisti būtent tokį futbolą, kokį žaidėme. Norime tobulėti sulig kiekviena diena. Esame arti savo tikslo ir dabar būtų kvaila aikštėje neatiduoti paskutinių jėgų“, – tęsė jis.

Su Turino komanda G. Buffonas du kartus buvo nužygiavęs iki UEFA Čempionų lygos finalo (2003 ir 2015 m.), tačiau abu kartus jame pralaimėjo.

Apskritai paskutinį sykį prestižiškiausią Europos klubinio futbolo trofėjų „Juventus“ laimėjo dar 1996 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)