Atsakomąjį mačą „Bayern“ futbolininkams Londone „Arsenal“ ekipa pralaimėjo lygiai tokiu pačiu rezultatu, kaip ir pirmąsias Miunchene vykusias rungtynes – 1:5. Bendras rezultatas 2:10 – blogiausias „Arsenal“ pasirodymas per visą UEFA Čempionų lygos atkrintamųjų varžybų istoriją.

Tačiau A. Wengeras pasiteisinimų sugeba rasti net ir po tokio beviltiško pasirodymo.

„Aš nemanau, kad tai buvo mano skaudžiausias pralaimėjimas. Prieš rungtynes mes žinojome, kad po tokios nesėkmės išvykoje, patekti į kitą etapą mums bus labai sunku. Ir tokiose rungtynėse namie mes norėjome parodyti norą žaisti, atsidavimą. Manau, mums tai pavyko – rezultatas neatspindi to, kas iš tikrųjų vyko aikštėje“, – dėstė A. Wengeras.

Netrukus prancūzo strėlės nukrypo į susitikimui Londone vadovavusį graiką.

„Mums labai nepasisekė dėl kai kurių arbitrų sprendimų, daugelio aš tiesiog nesuprantu. Mes pirmavome 1:0, o tada prieš Theo Walcottą buvo prasižengta baudos aikštelėje – turėjo būti skirtas 11 m baudinys. Tačiau viskas buvo priešingai – po pertraukos Robertas Lewandowski atsiduria nuošalėje, bet mes gauname 11 m baudinį ir dar pašalina žaidėją. Po tokios situacijos pabaigti rungtynes mums buvo labai sunku. Aš tokių teisėjų sprendimų nesuprantu. Jie – nepateisinami“, – teigė A. Wengeras.

Primename, kad 55 min. arbitras iš Graikijos skyrė 11 m baudinį į „Arsenal“ vartus, o R. Lewandowskį pargriovusiam Laurentui Koscielny buvo parodyta raudona kortelė (po pagalbinio arbitro rekomendacijos).

„Kai lieki žaisti dešimtyje ir tau reikia įmušti 4 įvarčius, futbolininkai pradeda suprasti, kad tai yra misija neįmanoma. Todėl ir susiklostė tokia situacija. Aš sukrėstas, šiose rungtynėse arbitras tikrai padarė didelę įtaką“, – teigė prancūzas.

Paklaustas, ar nesiruošia atsistatydinti ir ar nebijo būti atleistas, A. Wengeras neatsakė nieko konkretaus.

„Nežinau. Jūs, žurnalistai, visuomet ieškote skandalingų antraščių, o aš kalbu apie futbolą. Apie futbolą, o ne savo ateitį – aiškino jis. – Ką reikia pakeisti klube? Ką jūs turite omenyje? Klubas yra geras. Mes tiesiog atsidūrėme sudėtingoje situacijoje, ir viskas, ko mums reikia – teigiamas rezultatas kiose rungtynėse“, – postringavo treneris.

Anglijos žiniasklaida ir klubo fanai jau vieningai reikalauja 21 metus komandai vadovaujančio trenerio pasitraukimo. Kai kurių šaltinių duomenimis, treneris iš Prancūzijos nutarė
nepratęsti savo sutarties su „Arsenal“, kuri baigiasi 2017 metų vasarą, tačiau tai nėra oficialiai patvirtinta.
Sirgaliai reikalauja Arsene'o Wengero pasitraukimo

67-erių metų A. Wengeras klubą „Arsenal“ treniruoti pradėjo 1996 metais. Per 21-erių metus jis su auklėtiniais tris kartus tapo Anglijos „Premier“ lygos čempionu, po šešis sykius iškovojo Anglijos taurę ir Supertaurę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)