Negana beviltiško pralaimėjimo 0:4, penktadienio dvikova tarp Anglijos ir Lietuvos rinktinių V. Andriuškevičiui galėjo būti fatališka.

80 minutę jis susidūrė su „Liverpool“ žvaigžde R. Sterlingu ir parkritęs pajuto, kad nebevaldo kojos. Ant vejos kairiojo krašto gynėjas gulėjo taip ilgai, jog darbo visų rungtynių metu neturėjusiam Anglijos vartininkui Joe Hartui teko iš naujo daryti apšilimą.

Išneštas neštuvais lietuvis aikštėje nebepasirodė, bet po dvikovos į komandos autobusą kulniavo savomis kojomis.

„Pasirodo, jis (R. Sterlingas – DELFI) pataikė į nervą. Todėl iš pradžių negalėjau pajudinti kojos, bet po truputį atsileido“, – pasakojo „Cambuur“ (Olandija) klubo atstovas.

Ant į dvikovą vėlavusio varžovo, kuris buvo nubaustas geltona kortele, V. Andriuškevičius danties negriežė, bet dėkojo likimui, kad nereikės iškęsti dar vienos kelio raiščių operacijos.

„Aš išspyriau kamuolį, o jis iš eigos į mane „įvažiavo“. Dėkui kažkam iš viršaus, nes galėjo nuplyšti kryžminiai raiščiai“, – lengviau atsikvėpė futbolininkas.

Dėkingas V. Andriuškevičius buvo ir keliems tūkstančiams lietuvių, palaikiusių saviškius „Wembley“ tribūnose, bet daugiau jokio malonumo penktadienį jis teigė nepatyręs.

„O kaip kitaip gali būti, kai giniesi visas rungtynes. Darėme, ką galėjome. Yra kaip yra, viskas čia gerai. Šiai dienai anglai visa galva geresni, ir nieko tokia baigtis turbūt nenustebino. Kažkas sakė, kad atrodėme neužsivedę, bet juk nelakstysi kaip prisuktas nuo vieno žaidėjo prie kito. Taip be tikslo bėgiodamas po dešimties minučių pavargsi ir numirsi“, – dėstė 24-erių žaidėjas.

Panašiai kalbėjo ir kito krašto gynėjas Georgas Freidgeimas.

„Pirmą kartą rungtyniavau prieš tokio meistriškumo komandą. Anglai žaidė tikrai labai smagiai. Aš dar niekad nesijaučiau toks lėtas – palyginus su jais, kaip iš vaikų darželio. Galima taip išsireikšti: mes turime tris pavaras, o anglai – penkias. Šiandien jie – ypač R. Sterlingas ir Danny Welbeckas – pranoko tiek mane, tiek mūsų komandą. Telieka nulenkti galvą prieš juos ir žavėtis jų žaidimu“, – sakė Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkas.

Jis apgailestavo, kad penktadienį lietuviai neturėjo dviejų svarbių ginklų saugų linijoje. Dėl traumos Arvydas Novikovas nė neatvyko į Londoną, o iki galo nespėjusio atsigauti Mindaugo Pankos leisti į aikštę nerizikavo treneris Igoris Pankratjevas.

„Arvydas yra vienas lyderių ir priekyje suteikia aštrumo. Mindaugas yra komandos smegenys, jis organizuoja žaidimą, vadovauja visiems, kai reikia, numuša tempą, kai reikia, palaiko kamuolį. Šiandien trūko jų abiejų“, – teigė G. Freidgeimas.

Beje, pirmąsias šalies istorijoje rungtynes su Anglija jam primins Theo Walcotto marškinėliai, į kuriuos lietuvis išmainė savo aprangą po finalinio švilpuko.

„Antro kėlinio pabaigoje žaidžiau prieš jį, pasibaigus mačui jis buvo arčiausiai, todėl ir apsikeičiau su juo. Visi anglai buvo geranoriški ir sutiko pasikeisti. Vaikystėje matydavau tuos dievukus per televizorių, o šiandien teko su jais aikštėje kovoti. Ką gi, jie parodė, kad yra verti tų milijonų, kurie už juos mokami“, – apibendrino G. Freidgeimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (48)