Dėl praleistų įvarčių – apmaudu

„Ekranas“ išvengė dar vienos gėdos, bet prilygti turtingesniems priešininkams nepajėgė. Pirmose UEFA Europos lygos atrankos rungtynėse dėl patekimo į grupių etapą Vilniuje svečiai iš Rumunijos du kartus po standartinių situacijų nuginklavo panevėžiečių vartininką Tadą Kaunecką. Rezultatas galėjo būti ir dvigubai didesnis, jei mačo pabaigoje pastarasis nebūtų gelbėjęs savo komandos.

Nepaisant to, po rungtynių V. Urbonas nebuvo pernelyg nusivylęs auklėtinių pasirodymu. Anot jo, rezultatas nėra geras, bet žaidimo kokybė – patenkinama.

„Susitikome su ekipa, turinčia individualiai stiprius, greitus ir techniškus žaidėjus. O sugebėjimas išnaudoti standartines situacijas ir yra geros komandos bruožas. Tik manau, kad galėjome apsiginti nuo abiejų įvarčių. Be to, teisėjas galėjo neskirti baudos smūgio, po kurio oponentai pelnė antrą įvartį“, – kalbėjo treneris.

Nors solidžią teritorinę persvarą viso mačo metu turėjo praėjusio Rumunijos čempionato bronziniai prizininkai, V. Urbonas gynė savo sprendimą rungtynes pradėti su dviem puolėjais – Arsenijumi Buinickiu ir Žilvinu Kymantu.

„Tai rodo, kad tikrai norėjome pelnyti įvartį, ir, jei tik A. Buinickis būtų pasinaudojęs savo proga pirmame kėlinyje, ši taktika būtų atnešusi vaisių. Kita vertus, ginantis mūsų schema transformuodavosi į 4-5-1, puolėjai atlikdavo ir gynybines funkcijas“, – aiškino „Ekrano“ vairininkas.

Didesnės aukštumos – tik svajonė

Jei Lietuvos čempionams po savaitės nepavyks sukurti stebuklo atsakomose rungtynėse Bukarešte, pasirodymą Europos taurių turnyruose šiame etape „Ekranas“ užbaigs antrus metus iš eilės. DELFI pasiteiravus, ar tokia yra objektyvi Lietuvos klubų pajėgumo riba, V. Urbonas to neneigė.

„Galima filosofuoti, kad Lietuvos klubai yra tarsi genetiškai nusistovėję ties šia riba. Sudėtinga svajoti apie didesnes aukštumas – esame greitai pastatomi į realybę. Manau, kad reikalinga patirtis, sėkmė, daug kitų faktorių, kurie leistų lygiaverčiai konkuruoti su šiomis komandomis“, – svarstė strategas.

Primename, kad šiemet Aukštaitijos sostinės klubas UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų starte eliminavo Airijos čempioną „Shamrock Rovers“ klubą (0:0 svečiuose ir 2:1 namuose), bet kitame etape bendru rezultatu 0:11 buvo sutryptas Briuselio „Anderlecht“ (Belgija) ekipos.

Rumunai nerimavo dėl dangos

Tuo tarpu „Steaua“ komandos vyriausiasis treneris Laurentiu Reghecampfas po dvikovos nė kiek neapgailestavo dėl rungtynių pabaigoje iššvaistytų progų padidinti persvarą.

„Įvarčių galėjo būti daugiau, bet rezultatas ir taip pakankamai geras, kad patektume į kitą etapą, o tai ir yra svarbiausia. Gerbiame „Ekraną“ ir atvažiavome čia ne primušti begalės įvarčių, o tiesiog pasiekti pergalę“, – sakė rumunas.

Nuotaiką jam kiek temdė tik faktas, kad komandoms teko žaisti ant dirbtinės LFF stadiono dangos.

„Gaila, kad Vilniuje komandos neturi natūralios vejos aikštės, nes dirbtinė danga – pavojinga traumų aspektu. Todėl prieš rungtynes liepiau futbolininkams gerai apšilti ir saugotis“, – kalbėjo L. Reghecampfas.

Primename, kad „Ekranui“ namų rungtynes Europos lygoje teko žaisti Vilniuje, nes Aukštaitijos stadionas Panevėžyje neatitinka šiam varžybų etapui keliamų reikalavimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)