Iki dar vienos sėkmės trūko dviejų minučių

„Kelionė tikrai gera. Skiriu jai 10 balų iš tiek pat galimų, – susižavėjimo neslėpė Jaroslavas. – Skrydžiai ilgi ir sunkūs, bet Astana tikrai gražus miestas. Yra, ką pamatyti, pažiūrėti. Kalbant apie futbolą, iki 92-osios rungtynių minutės viskas buvo idealu. Dabar vienintelis mano išvykos minusiukas – nuliūdinęs rezultatas.“

Jaroslavas ne tik keliavo į Astaną su „Žalgiriu“, o ir viešbutyje gyveno, pusryčiavo, pietavo ir vakarieniavo kartu su komanda. Ten vilniečio laukė nauja, bet įdomi patirtis – pirmoji galimybė pabendrauti su „Žalgirio“ futbolininkais. Geriausiai bendrą kalbą sekėsi rasti su Vytautu Lukša, Egidijumi Vaitkūnu. Būtent kapitonas J. Gaidamovičių užkalbino pirmasis.

Jaroslavas ilgai šnekučiavosi ir su vyriausiuoju komandos treneriu Valdu Dambrausku. Pokalbio metu „Top Sport“ spėlionės guru prognozavo – Astanoje „Žalgiris“ su vietos komanda sužais lygiosiomis 1:1, o tai leis žengti į kitą etapą.

„Pritrūko labai nedaug – vos dviejų minučių, – dūsavo Jaroslavas. – Rungtynes stebėjau iš puikios vietos, greta „Žalgirio“ administracijos. Stadionas tikrai gražus ir triukšmingas. Tiesa, mačo pabaigoje jau nieko negirdėjau – azartas buvo didžiulis, adrenalinas užtvindė visą kūną.“
Jaroslavas atviras – „Žalgirio“ pasirodymas Vilniuje ir Astanoje jį nustebino. Vilnietis džiaugėsi, jog žalgiriečiai paneigė išankstines prognozes ir įrodė – rungtyniauja ne pinigai, o žaidėjai.

Prognozavo tik pergales

J. Gaidamovičius kelionę su „Žalgiriu“ į Kazachstaną laimėjo klubo ir „Top Sport“ rengtame žaidime, kuriame reikėjo spėti žalgiriečių rungtynių „SMScredit.lt A lygoje“ baigtis. Jaroslavas, sužinojęs, kad tapo nugalėtoju, iškart pradėjo nekantrauti ir laukti pagrindinio prizo – kelionės su „Žalgiriu“ į Astaną.

Vaikinas spėlionėje surinko daugiausia taškų, nė karto neprognozavęs „Žalgirio“ pralaimėjimo ar lygiųjų.

„Visų pirma, „Žalgiris“ – tikrai stipriausias Lietuvoje ir, jei praranda taškų, tai laikoma netikėtumu ar net stebuklu. Antra – jei būčiau spėjęs žalgiriečiams nepalankius rezultatus, būtų tekę sirgti prieš „Žalgirį“. Tai man nepriimtina, nes šią Vilniaus komandą palaikau nuo tada, kai pradėjau domėtis futbolu – nuo 1999-ųjų“, – pasakojo Jaroslavas.

Vyrui kelionė į Astaną buvo pirmasis vizitas į „Žalgirio“ išvykos rungtynes. Tiesa, Jaroslavas pastaruosius penkerius metus nepraleido nė vieno tarptautinio žalgiriečių namų mačo. Be to, J. Gaidamovičius – dažnas svečias visose „Žalgirio“ namų rungtynėse LFF stadione.

„Futbolas ir „Žalgiris“ man visada reiškė daug. O dabar, po tokios dovanos, svarba – dar didesnė“, – tvirtino Jaroslavas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)