„Nežinau, kas atsitiko. Po pirmų praleistų įvarčių viskas pradėjo byrėti. Bet tragedijos iš to nereikia daryti – bus pamoka. Padarysime viską, kad daugiau tokių rungtynių nebūtų“, – sakė komandos kapitonas Fiodoras Černychas.

„Pralaimėjome ne silpnesnei komandai. Slovakai įrodė, kad ne be reikalo žaidė Europos čempionate. Jie puikiai atsidengdavo – mes tiesiog nespėdavome, todėl varžovams atsivėrė tiek erdvės. Galbūt kitaip viskas būtų susiklostę, jei būtume ilgiau atsilaikę“, – dėl mačo pradžioje praleistų dviejų įvarčių apgailestavo vartininkas Ernestas Šetkus.

„Aiškiai nusileidome slovakams. Jie visi – aukštos klasės žaidėjai. Mes kartais paskubame ir prarandame kamuolį, o jie moka palaukti. Šiandien jie žaidė kokybiškiau. Mes buvome tokie patys kaip anksčiau, bet nebūna gyvenime taip, kad eini tik į priekį – būna ir žingsnių atgal“, – filosofiškai pralaimėjimą bandė įvertinti gynėjas Vytautas Andriuškevičius.

Nė vienas žaidėjas dėl nesėkmės nekaltino lietaus ir „sunkios“ aikštės, kurioje lietuviai klubo kur kas dažniau nei šeimininkai ir nesugebėjo palaikyti pastarųjų tempo.

„Neišnaudojome savo greičio – slovakų gynėjai yra pakankamai lėti“, – pripažino saugas Arvydas Novikovas.

Lietuviai pasaulio čempionato atrankoje prieš tai sužaidė lygiosiomis 2:2 namuose su Slovėnija ir 1:1 svečiuose su Škotija bei 2:0 savo aikštėje įveikė Maltą.

Slovakai startavo dviem nesėkmėmis vienodais rezultatais 0:1 prieš Angliją ir Slovėniją. Savo raumenis Jano Kozako ekipa pademonstravo trečiose rungtynėse, kai namuose 3:0 sutriuškino Škotiją.

Kitas oficialias rungtynes E. Jankausko auklėtiniai žais tik kitų metų kovo 26 d. Anglijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (43)