Lenkijos antros pagal pajėgumą lygos atstovai neužsidarė prie savo vartų ir aikštės viduryje metė žalgiriečiams rimtą kovą. Kur kas aktyvesnis buvo kairysis „Wigry“ ekipos atakos kraštas. Savo ruožtu, „Žalgiris“ rengė daugiau išpuolių dešiniąja puse, kur varžovams daug rūpesčių kėlė Ernestas Stočkūnas.

Visgi trumpas, bet sėkmingas saugo pasirodymas baigėsi 22-ąją minutę. Po gražaus reido E. Stočkūnas susižeidė, paliko aikštę, tad jį pakeitė Vytautas Lukša. Abiejų komandų futbolininkai patikrino oponentų vartininkų budrumą tolimais smūgiais, o žalgiriečių gynėjams teko ne kartą skuosti atgal po klaidų perduodant kamuolį aikštės viduryje.

Artėjant pirmam kėliniui į pabaigą, „Žalgiriui“ pavyko išsiveržti į priekį. Georgas Freidgeimas uždirbo kampinį ir netrukus stebėjo, kaip V. Lukša puikiu smūgiu vienu lietimu nuginklavo oponentų vartininką.

Per pertrauką treneris Valdas Dambrauskas pakeitė beveik visą komandą. Pirmą sykį Vilniaus komandos marškinėlius apsivilko Rolandas Baravykas, progos pasireikšti taip pat sulaukė peržiūroje esantis puolėjas Cesaras Romero.

Pasikeitusiai žalgiriečių sudėčiai teko kur kas dažniau gintis nuo „Wigry“ futbolininkų atakų. Du sykius svečiai smūgiavo šalia vartų, kartą – po dviejų iš eilės klaidų savo aikštės pusėje – į žaidimą teko įsitraukti Armantui Vitkauskui, nukreipusiam spirtą kamuolį už galinės linijos.

Maža to, po kelių minučių varžovas sudrebino vartų konstrukciją, o 67-ąją minutę Lenkijos klubas turėjo geriausią progą išlyginti rezultatą. Po keitimo aikštėje pasirodęs Jonas Skinderis neleistinai sustabdė varžovą baudos aikštelėje, tačiau Rafalas Augustiniakas baudinio nerealizavo – smūgiavo virš vartų.

Svečiai metė į priekį didesnes pajėgas, savo ruožtu, žalgiriečiai rengė aštresnes kontratakas. Vienos iš jų smaigalyje atsidūrė C. Romeras, iš toli smūgiavęs tiesiai į vartininką. Dar porą kartų varžovams daug problemų kėlė reidai, kuriuos surengė Elivelto ir Bahrudinas Atajičius.

„Wigry“ klubas rungtynių pabaigoje turėjo dėkingą progą pasižymėti. Mamadou Mbodji paspyrė kamuolį, kurį baudos aikštelėje A. Vitkauskas paėmė į rankas. Teisėjas skyrė laisvą smūgį, nuo kurio pavyko apsiginti.

Paskutinėmis mačo minutėmis teisėjas žalgiriečiams parodė net tris geltonas korteles, o paskutinio šeimininkų išpuolio metu neblogą progą turėjo į aikštę grįžęs Saulius Mikoliūnas, kurio smūgis buvo blokuotas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)