„Tu niekada nesitiki, kad tapsi tokių aplinkybių įkaitu, kad atsidursi greta tokio siaubo, tokio pragaro. Tačiau tai užgriūna netikėtai. Tai buvo lyg siaubinga sniego lavina arba milžiniškas žemės drebėjimas“, – teigia futbolo agentas M. Kirdemiras, tik per stebuklą likęs gyvas po teroristų atakos Stambulo oro uoste.

Per plauką nuo nelaimės

Tuo metu, kai į „Atatiurko“ oro uostą įsiveržę teroristai ėmė sėti paniką ir žudyti žmones, M. Kirdemiras kaip tik keitė savo kelionės bilietą į Kiniją. Futbolo agentas buvo prie specialaus langelio, kur laukė naujo kelionės bilieto į Šanchajų. Tada ir prasidėjo teroro išpuolis.

„Išgirdau sprogimą, tačiau pirmą akimirką nesupratau, kas įvyko. Tuomet jie pradėjo šaudyti, mėtyti granatas į saugumo darbuotojus ir skyrių, kur buvo saugomi keleivių lagaminai. Teroristai dėvėjo liemenes ir buvo ginkluoti automatais. Policija akimirksniu pradėjo atsišaudyti, ir vienas iš teroristų susisprogdino tiesiog jų akivaizdoje, bėgdamas link saugumo darbuotojų. Tai buvo košmariškas vaizdas – iš karto buvo daugybė aukų“, – penkiomis kalbomis laisvai šnekantis M. Kirdemiras pasakojo ispanų portalui Marca.com.

#ISIS the tragic moment of the blast in #Istanbul #Turkey https://t.co/QuiAoX9QUQ— Jo Ellen Davey Cohen (@bluedevildavey) June 28, 2016

„Vyras, kuris man ką tik buvo įteikęs naują bilietą, pasislėpė po stalu, o aš puoliau bėgti link tualetų. Ir tuo metu vienas iš jų sprogo. Vaizdas buvo lyg filme. Visur krito stiklai, tinko gabalai, o aš greta pamačiau mergaitę, kuriai šukės tiesiog suplėšė visas sausgysles. Jos koja buvo perkirsta, tiesiog sukapota. Siaubinga“, – pragariško vakaro įspūdžiais dalijosi M. Kirdemiras.

Anot jo, policija reagavo labai greitai, tačiau situacijos įkaitais tapusiems žmonėms atrodė, kad pragaras oro uoste trunka „valandų valandas“.
Policija akimirksniu pradėjo atsišaudyti, ir vienas iš teroristų susisprogdino tiesiog jų akivaizdoje, bėgdamas link saugumo darbuotojų.
Įvykių liudininkas Marco Kirdemiras
„Po pirmojo sprogimo mums liepė laukti kampe, atrodė, kad tai trunka ištisas valandas. Savo akimis stebėjome, kaip vienas iš teroristų apsuptas policijos susisprogdina stovėjimo aikštelėje, o kitas, kaip jau minėjau, susisprogdino paleidęs šūvių seriją“, – dėstė įvykių liudininkas.

Pasak M. Kirdemiro, po pragaro Turkijoje jis jaučiasi lyg naujai gimęs.

„Atrodo, lyg nuo šiandien pradėčiau naują gyvenimą. Jeigu nebūčiau keitęs bilieto ir žengęs link patikros ir įlaipinimo punktų, būčiau akis į akį susidūręs su užpuolikais. Jie norėjo išžudyti visus. Jie čia atvyko išžudyti kuo daugiau žmonių ir mirti patys“, – pripažino jis.

Stambule rezidenciją turintis M. Kirdemiras teigė, kad pastaruoju metu įtampa šalyje tampa vis didesnė.

„Daug keliauju, tačiau dabar pradėjau bijoti. Bijau skristi lėktuvais, bijau laukti oro uostuose. Situacija tokia, kad visa tai gali nutikti bet kur – Stambule, Paryžiuje, Briuselyje, Madride, Portugalijoje. Gyventi vis sunkiau. Nors turime maksimalią apsaugą, panašu, kad reikia pradėti patikrinimus net prieš patenkant į savus namus“, – rankomis skėstelėjo turkas.

Pasak FIFA licenciją turinčio agento, daugybė sportininkų pastaruoju metu galvoja tik apie tai, kaip palikti Turkiją.

„Daugybė sportininkų, futbolininkų nori palikti Turkiją. Nei jie, nei jų šeimos nesijaučia saugūs. Nors turkų klubai siūlo didelius atlyginimus, jie yra atmetami, nes žmonės tiesiog nebenori rizikuoti.
Pavyzdžiui, vakar 17 val., dar prieš siaubingus įvykius oro uoste, Stambulo„Fenerbahce“ klubas gavo 8,5 mln. eurų pasiūlymą iš „Valencia“ klubo, kuris nori įsigyti portugalą Nani. Ir visa portugalo šeima tiesiog veržiasi bėgti iš čia“, – konstatavo jis.

Manoma, kad teroro aktą Stambule organizavo „Islamo valstybė“, tačiau ši informacija dar nėra oficialiai patvirtinta.

Savo pasipiktinimą įvykiais Turkijoje išreiškė ir vienas garsiausių šios šalies futbolininkų Arda Turanas. „Lai būna prakeikti tiek, kurie žmonėms sukelia šitiek skausmo. Kada visa tai baigsis?“, – retoriškai klausė „Barcelona“ saugas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (300)