Nuo mačo pradžios šalies čempionai turėjo teritorinę persvarą ir rezgė pozicines atakas.

„Levadia“ ekipa stengėsi greitai pereiti į puolimą, tačiau užpulti Panevėžio ekipos nesisekė, ekraniečiai patikimai gynėsi ir varžovams nesuteikė galimybių pasižymėti. Kur kas arčiau tikslo buvo Lietuvos čempionai.

17-ą minutę pasižymėti galėjo legionierius Uchenna Umehas, tačiau jo smūgis galva iš kelių metrų skriejo šalia vartų.

Nuolatinės atakos link „Levadia“ komandos vartų 37 min. baigėsi įvarčiu - po Manto Savėno smūgio, kamuolys, pataikęs į varžovo koją, pakeitė kryptį ir, suklaidinęs vartininką, įskriejo į vartus.

42 min. „Ekranas“ galėjo padvigubinti rezultatą, kai puolėjas Andrius Velička po puikaus perdavimo iššoko vienas prieš vartininką, tačiau šis sugebėjo atremti smūgį.

Besibaigiant kėliniui, Panevėžio komanda užspaudė varžovus prie vartų, tačiau antrąkart pasižymėti nepavyko.

Antro kėlinio pradžioje į aikštę po keitimų išėjo Dainius Gleveckas, Aurimas Kučys, Tadas Kauneckas, Egidijus Varnas, kiek vėliau – D. Norvilas, Arnas Ribokas, Aurimas Vertelis ir Rytis Pilotas.

Keitimai anaiptol neišbalansavo komandos žaidimo. Ekipa rungtyniavo dar aštriau ir sukūrė ne vieną gerą progą pelnyti įvartį. Saugas D. Norvilas turbūt nesitikėjo, jog po R. Piloto perdavimo iš krašto kamuolys atsidurs priešais jį ir žaidėjas nespėjo nukreipti kamuolio į vartus iš kelių metrų.

Gerai į žaidimą įsiliejo E. Varnas, aktyviai rungtyniaudamas gynėjams nuolat kėlė rūpesčių. Pasižymėti galėjo Giedrius Tomkevičius, tačiau jo smūgį atrėmė vartininkas.

Tai buvo paskutinės draugiškos „Ekrano“ rungtynės prieš artėjantį naują A lygos sezoną. Jau kovo 11-ą Lietuvos čempionai išvyks į Marijampolę, kur pirmosiose A lygos naujojo sezono rungtynėse susikaus su „Sūduva”.

FK „Ekranas“: Emilijus Zubas (46' Tadas Kauneckas), Giedrius Tomkevičius (64' Rytis Pilotas), Ignas Dedura (46' Dainius Gleveckas), Mantas Samusiovas, Yani Urdinovas, Marko Andelkovičius, Andrius Arlauskas (46' Aurimas Kučys), Vytautas Lukša (64' Aurimas Vertelis), Mantas Savėnas (56 Dovydas Norvilas), Uchenna Umehas (56' Arnas Ribokas), Andrius Velička (46' Egidijus Varnas).

M.Savėnas: pokyčiai nesukėlė problemų

Po pergalės prieš „Levadia“ klubą, Panevėžio komandos vidurio saugas Mantas Savėnas teigė, jog ekipa yra pasiruošusi artėjančiam naujam futbolo sezonui, o peržiūroje esančiam gynėjui makedonui Y. Urdinovui ekipa paliko organizuotos komandos įspūdį.

„Grįžus iš Ispanijos, daug ką lėmė aikštės pasikeitimas, reikėjo įprasti prie sintetinės dangos, tačiau tai nesukėlė sunkumų, viskas tvarkoje. Žinoma, kiekvienoje komandoje ir kiekvienoje žaidimo dalyje yra ką tobulinti, ne išimtis ir mes. Manau, čempionatui esame pasiruošę. Jei rytoj būtų A lygos startas, komanda būtų pasiruošusi sužaisti geras rungtynes“, - sakė M. Savėnas.

„Geros rungtynės, kurios vyko aukštu tempu ir aukštu lygiu. Manau, žaidėme labai organizuotai. Manau, buvo neblogas mačas.
Kalbant apie „Ekraną“, žaidėjai aikštėje žaidžia kaip darnus kolektyvas, tai labai svarbu. Komanda, kuri turi daug potencialo dar geresniam žaidimui ir ateities pergalėms. Pasikartosiu, pirmas įspūdis – tai gerai organizuota komanda“, o kalbėjo kairiojo krašto gynėjas Y. Urdinovas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją