Lietuvos U-21 (iki 21 metų - gimę 1996 m. ir jaunesni žaidėjai) rinktinė birželio 8-ąją Telšiuose pradės atrankos į 2019 metų Europos čempionatą ciklo 3 grupės varžybas.

Iš futbolininkų, kurie pakviesti į treniruočių stovyklą, 10 rungtyniauja užsienyje – Italijoje, Prancūzijoje, Anglijoje, Baltarusijoje, Olandijoje, Slovakijoje, Airijoje.

Po pirmosios stovyklos kovo mėnesį, kai buvo sužaistos pirmosios dvejos kontrolines rungtynės, sudėtyje bus septyni nauji žaidėjai. Puolėjui Pauliui Ditkevičiui tai apskritai pirmas kvietimas į Lietuvos jaunimo rinktines. U-21 rinktinėje taip pat šansą gavo Nerijus Tabokas, Martynas Medelinskas, Edvinas Kloniūnas, Audrius Laučys, Linas Mėgelaitis ir Dovydas Virkšas.

Rinktinei nepadės vartininkai Titas Krapikas ir Marius Adamonis, kurie atstovaus savo komandoms Italijos „Primavera“ finalinio aštuoneto varžybose, sunkias traumas besigydantys puolėjai Julius Momkus, Manfredas Ruzgis, saugai Karolis Šilkaitis bei Domantas Šimkus, kuris kovo mėnesį ryšėjo kapitono raištį.

Komandos strategas Caritas Falchas, kuriam tai bus oficialus debiutas prie rinktinės vairo, jau pustrečio mėnesio gyvena Lietuvoje ir per tą laiką gyvai stebėjo daug klubų rungtynių įvairiuose miestuose.

„Po praėjusios stovyklos turėjome galimybę įvertinti ne tik joje žaidusius futbolininkus, bet ir stebėti juos bei kitus žaidėjus čempionatuose. Labai gaila, kad neturėsime kelių vaikinų, kurie buvo vieni iš ryžtingai dirbti nusiteikusios komandos narių. Teko atlikti pakeitimus - mes su štabo nariais akylai stebėjome kandidatus ir pasirinkome geriausius žaidėjus šiai stovyklai“, – teigė C. Falchas.

„Kadangi tai yra naujo ciklo pradžia, dabar mums visiems bus ta pati užduotis, kokia buvo ir kovą – būti vieningu kumščiu ir stipriai dirbti, jog gerintume tarpusavio supratimą ir nušlifuotume komandinio darbo ir žaidimo gaires. Taip pat į komandą reikės įsilieti kitiems žaidėjams, kuriems prireiks laiko susipažinti su mūsų darbo principais. Stovykla kovą suteikė gerus pagrindus kokybiškam darbui“ , - kalbėjo treneris.

C. Falchas atkreipė dėmesį, kad Farerų salų komanda sunkiai nuspėjama, tačiau bet kokiu atveju reikėtų varžovų nenuvertinti: „Ši komanda, kuri žais prieš mus, kartu praktiškai nėra žaidusi. Jie turi ir naują trenerį, todėl aiškaus vaizdo apie jų žaidimą neturime. Tačiau tikrai žinau, kad jie garsėja savo mentalitetu, tuo, kad aikštėje atiduoda visą save. Mums bus svarbiau susitelkti į save ir sėkmingai nusiteikti rungtynėms.“

Rinktinė į treniruočių stovyklą susirinks savaitgalį Vilniuje, o vėliau persikels į Palangą. Lietuvos ir Farerų salų komandos susitiks birželio 8 dieną nuo 18 val. Telšių miesto stadione. Tai bus pirmosios oficialios tarptautinės rungtynės šiame stadione. Bilietus į dvikovą platina "Ticketmarket.lt".

Europos čempionato atrankos 3 grupėje lietuviai taip pat varžysis su Danijos, Suomijos, Gruzijos ir Lenkijos ekipomis. Varžybos tęsis iki 2018-jų rudens.

Lietuvos U-21 rinktinės kandidatų sąrašas

Vartininkai:
Edvinas Gertmonas („Rennes“, Prancūzija)
Ignas Driomovas (Kauno „Stumbras“)
Nerijus Tabokas („Crotone“, Italija)

Gynėjai:
Rimvydas Sadauskas („Cork City“, Airija)
Audrius Laučys („Concord Rangers“, Anglija)
Benas Spietinis (FK „Jonava“)
Aldas Korsakas (Kauno „Stumbras“)
Dominykas Barauskas (Kauno „Stumbras“)
Martynas Medelinskas (Tilburgo „Willem II“, Olandija)
Sigitas Olberkis (Mogiliovo „Dnepr“, Baltarusija)

Saugai:
Edvinas Kloniūnas („Kauno Žalgiris“)
Domantas Antanavičius (Marijampolės „Suduva“)
Daniel Romanovskij (Kauno „Stumbras“)
Justas Lasickas (Vilniaus „Žalgiris“)
Eligijus Jankauskas (MŠK „Žilina“, Slovakija)
Klaidas Janonis (Kauno „Stumbras“)
Dovydas Virkšas („Saint-Etienne“, Prancūzija)
Svajūnas Čyžas (Trakų „Trakai“)
Giedrius Matulevičius (Marijampolės „Sūduva“)
Linas Mėgelaitis („Latina Calcio“, Italija)

Puolėjai:
Edvinas Baniulis (Utenos „Utenis“)
Paulius Ditkevičius („L’ Aquila Calcio“, Italija)
Donatas Konikas (Kauno „Stumbras“)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)