Nuo pat pirmų rungtynių minučių ekraniečiai užgulė svečių iš Kėdainių vartus ir įvarčių ilgai laukti nereikėjo. Jau per pirmas 15 minučių „Ekranas“ keturis kartus kamuolį pasiuntė į varžovų vartus. Pirmasis 3-ąją minutę tą padarė Tomas Dapkus, o po poros minučių rezultatą padvigubino Lukas Kochanauskas. 

Po Edvardo Tamulevičiaus įvarčio 8 min. rezultatas tapo 3:0, o 13 min. T. Dapkus į savo sąskaitą įsirašė dar vieną įvartį. 

Po tokios pradžios aikštės šeimininkai neketino mažinti apsukų ir toliau siekė savo uždavinių. Iki pirmojo kėlinio pabaigos žiūrovai išvydo dar du tikslius smūgius. 26 min. smūgiu iš kairiojo atakos krašto pasižymėjo Rokas Stanulevičius, prieš pat teisėjo švilkupą, skelbiantį pirmosios mačo dalies pabaigą, įvartį pelnė Rytis Pilotas.

Antrajame kėlinyje „Ekrano“ įvarčių seriją tęsė R.Stanulevičius, pasižymėjęs 48 min. Po kelių minučių viena retesnių varžovų atakų baigėsi įvarčiu į „Ekrano“ vartus ir rezultatas tapo 7:1.

62 minutę „Ekrano“ gretose tiksliu smūgiu „Nevėžio“ vartų sargą nuginklavo ir peržiūroje esantis Dominykas Galkevičius, o įvarčių fiestą užbaigė Uchenna Umeh (75 min.) ir L. Kochanauskas (80 min.). 

Kitos draugiškos rungtynės numatomos su kita LFF I lygos atstove „Trakų“ ekipa.

Valdas Dambrauskas: „Šiame etape rezultatas nieko nereiškia“

Panevėžio „Ekrano“ vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas po draugiškų rungtynių su Kėdainių „Nevėžiu“ apibendrino komandos pasiruošimą bei papasakojo, ko šiuo metu treniruotėse siekia iš savo auklėtinių. 

– Įsibėgėjo komandos pasiruošimas naujajam  A lygos sezonui. Kas šiuo metu treniruotėse yra labiausiai akcentuojama, ar fizinė jėga, ar taktika?

– Pirmiausia – žaidimo stilius. Nėra taip, kad kažkuriuo pasiruošimo etapu akcentuojame vien fizinį krūvį. Mano supratimu, futbolas negali būti grįstas arba vien fizine jėga, arba vien žaidimo technika. Dirbame ta linkme, kad vienu metu ugdytumėme įvairius aspektus. Siekiame optimalią fizinę kondiciją pasiekti palaipsniui, pamažu. Nėra taip, kad futbolininkams skirtume milžinišką fizinį krūvį ir lauktume, kada jie bus geriausios formos. Daug labiau akcentuojame žaidimo stilių ir kartu po truputį didiname fizinį krūvį. Būtent ta linkme ir dirbame.

– Kaip šiuo metu pasiskirstęs savaitės treniruočių grafikas? 

– Kiekvieną dieną treniruojamės su kamuoliais, penkios tokios treniruotės per savaitę, du kartus per savaitę darome papildomus užsiėmimus, kuriuos skiriame jėgai įvairioms raumenų grupėms. Savaitgalį žaidžiame rungtynes. Šiuo metu pasiruošimo planas idealiai išdėstytas, turime penkias treniruotes su kamuoliais bei po du užsiėmimus per savaitę fizinei jėgai, savaitgaliais žaidžiame su draugiškus mačus. 

– Kalbant apie paskutines draugiškas rungtynes, kokie būtų jūsų pastebėjimai? 

– Sunku buvo žaisti, kai pasiekėme didelį rezultatą, rungtyniavome be aštuonių žaidėjų, kurie išvykę į Sandraugos taurės turnyrą bei užsienio klubų peržiūras. Galbūt komandai buvo per lengvos rungtynės, rezultatas labai greitai tapo didelis, gal vaikinai to nesitikėjo. Manau, kad būtent tai, ką kalbame apie žaidimo stilių, mes ir išvydome: spaudimą visų rungtynių metu, žaidimą atakuojant, tam tikrą keitimąsi pozicijomis, kamuolio įvedimą į tam tikras zonas. Ta atakų sistema pirmame kėlinyje visiškai pasiteisino.

Rezultatu patenkinti, tačiau jis nieko nereiškia, kaip ir pačios rungtynės pasiruošimo etapu. Tai tarsi atskaitos taškas, paprasčiausiai jose pasitikriname, ką nuveikėme per savaitę. Savaitė buvo gera, tą atspindi draugiškas mačas.

Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubo pralaimėjimas kontrolinėse rungtynėse namuose

Naujajam sezonui besirengiantis Marijampolės „Sūduvos“ futbolo klubas šeštadienį „Arvi“ futbolo arenos manieže kontrolines rungtynes 0:1 (0:0) pralaimėjo Suvalkų „Wigry“ (Lenkija) komandai.

Pirmajame rungtynių kėlinyje „Sūduvos“ futbolininkai turėjo žaidybinę persvarą, kėlė nemažai kampinių, sugebėjo surengti keletą greitų atakų, tačiau sukurti itin pavojingų progų įvarčiui pelnyti nesugebėjo.

Pačioje antrojo kėlinio pradžioje (47 min.) neapdairiai sužaidę „Sūduvos“ gynėjai prasižengė prieš svečių futbolininką baudos aikštelėje ir teisėjas paskyrė 11 metrų baudinį. Vartuose stovėjusį Justiną Popierą pergudravo labiau patyręs „Wigry“ žaidėjas Tomaszas Tuttas ir rezultatyviu smūgiu išvedė savo komandą į priekį.

Antrajame kėlinyje įvyko ir „Sūduvos“ komandai itin nemalonus epizodas – kelio traumą patyrė saugo pozicijoje žaidęs Tomas Snapkauskas.

Kėliniui artėjant į pabaigą (87 min.) „Sūduvos“ komanda turėjo realią galimybę rezultatą išlyginti. Gudriai sužaidęs Karolis Chvedukas perėmė kamuolį iš „Wigry“ komandos vartininko, privertė pastarąjį prasižengti ir uždirbo 11 metrų baudinį.

Baudinį realizuoti ėmėsi komandos naujokas Arminas Vaskela, tačiau jo bandymą atrėmė smūgio kryptį atspėjęs Suvalkų komandos vartininkas.

Per likusį laiką „Sūduva“ pora kartų sukūrė įtampą prie svečių vartų, tačiau rezultatas liko nepakitęs ir pergale džiaugtis galėjo Suvalkų „Wigry“ komanda.

Kitas kontrolines rungtynes „Sūduva“ žais išvykusi į treniruočių stovyklą Kipre. Užsienyje yra numatyta sužaisti keturis kontrolinius mačus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (33)