Artėjant naujam sezonui pakruojiškiai įkūrė futbolo komandą pavadinimu „Futbolo centras Pakruojis“. Jos treneriu tapo ilgametis „Kruojos“ žaidėjas ir treneris Aidas Dambrauskas. Naują klubą didžia dalimi finansuos Pakruojo rajono savivaldybė.

„Įkūrėme naują komandą asociacijos principu. Dabar už komandos valdymą bus atsakingas ne vienas žmogus, o keli. Taip saugiau. Viską pradedame nuo nulio, – portalui futbolas.lt sakė A. Dambrauskas. – Esame pateikę prašymą I lygos licencijai gauti. Tačiau tikimybė, kad ją gausime, vertinčiau 10 proc. Todėl veikiausiai pradėsime nuo II lygos pirmenybių.“

Treneris tikino, kad tai nebus trumpalaikis projektas. O kokie tikslai komandai bus iškelti, priklausys nuo savivaldybės paramos.

„Pakruojo“ gretose ketina rungtyniauti vietiniai jauni futbolininkai ir keletas vyresnių žaidėjų.

„Buriame I lygos vertą komandą. Kol kas nenoriu minėti pavardžių, tačiau turėsime 6-7 žaidėjus, kurie galėtų žaisti ir A lygoje“, – intrigavo A. Dambrauskas.

O įdomiausia šios istorijos dalis yra ta, kad pusmetį nežinioje tūnojęs „Kruojos“ klubas taip pat tikisi gauti I lygos licenciją. Tiesa, šios komandos formavimo procesas net neprasidėjęs – laukiama LFF sprendimo.

Vis dėlto tai nereiškia, kad mažame miestelyje gali susiburti net dvi futbolo komandos. „Kruojos“ direktorius Emilijus Junevičius futbolas.lt prisipažino, kad sutiktų bendradarbiauti su „Pakruojo“ steigėjais, jei šie gautų teisę žaisti I lygoje.

Tik klausimas, ar to norėtų naujo klubo šeimininkai.

„Palikti „Kruoją“ ramybėje dėl praeities skandalų šleifo mums rekomendavo ir LFF, ir miesto savivaldybė“, – sakė A. Dambrauskas.

Priminsime, kad „Kruoja“ iš A lygos čempionato pasitraukė praėjusių metų rugpjūtį, kai komandos atžvilgiu buvo pradėti keli tyrimai dėl sutartų rungtynių.

„Manau, kad E. Junevičius tuomet pasikarščiavo išformuodamas komandą“, – sakė A. Dambrauskas.

Tuo metu E. Junevičius kitos nuomonės: „Nesigailiu tokio sprendimo. Tiesiog neturėjau kitos išeities, kai komandos užkulisiuose dėjosi nešvarūs dalykai. Nežinojai, kur ir kada vėl nukris kita „bomba“. Situacija buvo tapusi nevaldoma.“

Kaip vystysis futbolo reikalai Pakruojyje, paaiškės po I lygos klubų licencijavimo proceso.

Futbolas Pakruojyje:

– 1994 m. Pakruojo Sporto centro komanda debiutavo šalies IV lygoje.

– 2001 m. Pakruojo komanda pavadinama „Kruoja“ dėl pro miestelį tekančios upės tokiu pačiu pavadinimu.

– 2004 m. „Kruoja“ laimėjo II lygos Šiaurės zonos pirmenybes ir iškopė į I lygą.

– 2009 m. „Kruoja“ priimta rungtyniauti į A lygą.

– 2013 m. klubas pirmą kartą žaidė Europos lygos atrankos varžybose.

– 2014 m. „Kruoja“ iškovojo didžiausią pergalę savo istorijoje – laimėjo A lygos bronzos medalius.

– 2015 m. Klubo atžvilgiu atliekami tyrimai dėl dalyvavimo nelegaliose lažybose, rugpjūtį pranešama apie „Kruojos“ pasitraukimą iš A lygos.