Vasario 6 dieną atsakomasis aštuntfinalio mačas Antverpene tarp "Telindus" ir "Crvena Zvezda" komandų dėl kilusių muštynių buvo nutrauktas po dviejų kėlinių, šeimininkams pirmaujant 37:35. Tąkart teisėjai iš aikštės pašalino 19 krepšininkų, o rungtynių komisaras nusprendė nutraukti rungtynes. Tarptautinė krepšinio federaciją (FIBA) devyniolikai incidento dalyvių skyrė bendrą 71 tūkst. Vokietijos markių (174, 19 tūkst. litų) piniginę baudą ir paskyrė naują rungtynių datą.

Formali atsisakymo priežastis, kurią nurodė "Crvena Zvezda" klubas, - eilinis Jugoslavijos krepšinio čempionato turas, kuriame turi paaiškėti, ar Belgrado komanda išsaugos vietą pajėgiausiųjų lygoje. Neoficialių šaltinių teigimu, "Crvena Zvezda" klubas turi ir finansinių problemų, todėl dar viena išvyka į Belgiją naujajam vyriausiajam treneriui Miroslavui Nikoličiui nieko gera nežadėtų. Beje, pirmąsias turnyro aštuntfinalio rungtynes namuose "Crvena Zvezda" Belgijos ekipai pralaimėjo 89:93.

Be "Telindus ir "Uniks" ekipų, R. Saportos taurės ketvirtfinalyje taip pat žais: Valensijos "Pamesa" (Ispanija) ir Nikosijos "Keravnos Keo" (Kipras), Vroclaveko "Anwill" (Lenkija) ir "Elan Chalon" (Prancūzija) bei Atėnų "Maroussi" (Graikija) ir Bonos "Telekom" (Vokietija).

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją