Po septyniolikos metų pertraukos tarp keturių pajėgiausių „Juodojo“ žemyno komandų patekę Kongo Demokratinės Respublikos futbolininkai pirmajame ketvirtfinalio susitikime 4:2 (0:0) nugalėjo Kongo komandą.

Du įvarčius nugalėtojams pelnė Dieumerci Mbokani (65 ir 90+1 min.), po vieną – Jeremy's Bokila (75 min.) ir Joelis Kimwakis (81 min.), o pralaimėjusiųjų gretose po kartą pasižymėjo Ferebory's Dore (55 min.) ir Thievy Bifouma (62 min.).

Šio mačo metu užfiksuotas ir netikėtas incidentas. Antro kėlinio pradžioje pagalbos automobilį vairavęs stadiono darbuotojas įsirėžė į Kongo rinktinės gynėją Gabrielį Zakuanį. Futbolininkas tuo metu sėdėjo ant neštuvų.

Kitame ketvirtfinalio susitikime šeimininkė Pusiaujo Gvinėjos rinktinė po pratęsimo 2:1 (0:0) įveikė 2004 metų Afrikos čempionę Tuniso komandą ir į šio turnyro pusfinalį pateko pirmą kartą.

Svečiai pirmavo po tikslaus Ahmedo Akaichi (70 min.) smūgio, o abu įvarčius nugalėtojams pelnė Javieras Balboa (90+2 min. iš 11 m baudinio ir 102 min.).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją