UEFA Čempionių lygos atrankos etape žais 32 komandos, suskirstytos į aštuonias grupes. Į kitą varžybų etapą pateks grupių nugalėtojos bei dvi geriausios antrąsias vietas grupėse užėmusios komandos.

„Varžoves vertiname normaliai. Rumunės stiprios, o su kitomis galime kovoti“, - Futbolo.TV tvirtino „Gintros-Universiteto“ vyriausiasis treneris Rimantas Viktoravičius.

Jo teigimu, šiauliečių tikslas bus pasirodyti garbingai. Maksimalus planas - antroji vieta grupėje. Ji paliktų galimybę patekti į kitą atrankos etapą.

Lietuvos ekipa UEFA Čempionių lygos kovoms ketina pasistiprinti - pasikviesti Viktoriją Budrytę ir tarptautinėms kovoms susigrąžinti „Gintrai-Universitetui“ priklausančią, bet Švedijoje žaidžiančią vartininkę iš Azerbaidžano Iną Boyko.

Šiaulių komanda turės ir nuostolių - dėl traumos, greičiausiai, nežais raktikaulio lūžį besigydanti Dovilė Gailevičiūtė.

Gintra-Universitetas“ pasiruošimą UEFA Čempionių lygos kovoms ketina pradėti liepos 10-ą Šiauliuose. Planuojama ir kontrolinė dvikova svečiuose su Estijos čempionėmis Pernu „Jalgpalliklubi“ futbolininkėmis.

„Gerai, kad į mūsų grupę pateko Latvijos komanda. Prieš ją privalome laimėti. Sieksime kovoti bent jau dėl antros vietos. Trečia - realiausia“, - vertino „Gintros-Universiteto“ kapitonė Rasa Imanalijeva.

22-ejų metų futbolininkė antros grupės favoritėmis laiko šeimininkes, su kuriomis žaidė prieš dvejus metus.

„Rumunijos komandos puolėja visa galva už mane aukštesnė. Pamačiusi ją, pagalvojau: ką ji gali veikti futbole? Bet pamačiusi jos mušamus įvarčius per save, supratau, kad rumunių meistriškumas tikrai aukštas“.

R. Imanalijevos nuomone, jaunoms „Gintros-Universiteto“ futbolininkėms kovos UEFA Čempionių lygoje bus didžiulė patirtis. Šiaulių komandos kapitonė apgailestavo, jog traumą patyrusi D. Gailevičiūtė. Jei ji nerungtyniaus, tai bus didelė netektis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją