Vilniaus miesto apylinkės teismas, susipažinęs su Vilniaus apygardos prokuratūros pateikta baudžiamosios bylos medžiaga, priėmė baudžiamąjį įsakymą, kuriuo 47 metų A. Breikštą pripažino kaltu dėl aplaidaus buhalterinės apskaitos tvarkymo.

Už padarytą baudžiamąjį nusižengimą A. Breikštui teismas skyrė 60 MGL dydžio (7 800 Lt) baudą, tačiau ją sumažino trečdaliu ir verslininkui nurodė per du mėnesius į valstybės biudžetą sumokėti 40 MG (5 200 Lt) baudą.

A. Breikšto baudžiamoji byla išnagrinėta supaprastinta tvarka – „Futbolo perspektyvos“ vadovas pripažino kaltę ir sutiko su ikiteisminį tyrimą atlikusios prokurorės pasiūlyta bausme.

Bylos duomenimis nustatyta, kad viešąjai įstaigai vadovavęs A. Breikštas Valstybinei mokesčių inspekcijai (VMI) nepateikė pirminių apskaitos dokumentų ir registrų už 2009 metus, todėl iš dalies negalima sustatyti „Futbolo perspektyvos“ 2009 m. turto, įsipareigojimų dydžio bei struktūros.

Prokurorai išsiaiškino, kad verslininkas nuo 2009-ųjų vasario iki gruodžio pabaigos nevedė jokių buhalterinių registrų, kuriuose būtų apskaitytos gautos ir grąžintos sumos bei kiti įsipareigojimai.

Futbolo klubą „FC Vilnius“ valdęs A. Breikštas pripažino jam pateiktus kaltinimus. Jis teikė, kad nuo 2007-ųjų tapo vieninteliu įmonės dalininku ir savininku, o 2008-ųjų spalį ėmė vadovauti „Futbolo perspektyvoms“.

Jis teisinosi, kad išėjus iš darbo buhalterei, sutartis su kita darbuotoja nebuvo surasta. Verslininkas taip pat prisipažino, kad aukščiausioje lygoje žaidęs futbolo klubas buvo išlaikomas iš paramos ir jo šeimos narių skolinamų pinigų, dar nedidelė dalis lėšų buvo gaunama iš bilietų pardavimų.

A. Breikštas sakė, kad „Futbolo perspektyvoms“ jo tėvas ir sūnus buvo suteikę 7 mln. Lt paskolą – buvo planuojama išauginus sportininkus perleisti juos į aukštesnes lygas ir už tai gauti atlygį.

Tačiau verslininko situacija pasikeitė 2008 m., kai Lietuvos futbolo federacija leido sportininkams nutraukti sutartis be jokių įsipareigojimų.

„Geriausi futbolininkai išėjo, dauguma „FC Vilnius“ komandos narių, kurie buvo įdarbinti „Futbolo perspektyvose“, buvo atleisti“, – tyrėjams aiškino A. Breikštas.

Jis pripažino, kad 2009 m. nevykdė jokios veiklos, susijusios su sportininkų rengimu, tačiau įstaigoje dar buvo likę dirbti keli darbuotojai: „Siekėme gauti išmokas, priklausančias klubui už išugdytus sportininkus“.

Verslininkas teisinosi, kad buhalterinės apskaitos netvarkė, nes tiesiog nesusirado buhalterės – ji buvo įdarbinta tik 2010-aisiais.

„FC Vilnius“ 2008 m. dėl finansinių skolų nepateko į A lygą, o Lietuvos futbolo federacija nustatė, kad „Futbolo perspektyvos“ nevykdo savo finansinių įsipareigojimų žaidėjams ir stadionams.

2008 m. „Futbolo perspektyvų“ gaunami pinigai iš paramos buvo pervedami į A. Breikšto tėvo ir sūnaus sąskaitas kaip skolų grąžinimas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją