Prasidėjus A lygos pertraukai, jonaviškiai kol kas atsipūsti negali, mat turi ruoštis svarbioms LFF taurės rungtynėms. Nors šiame etape juos burtai suvedė su IV lygoje rungtyniaujančia Elektrėnų „Versme“, klubo saugo Edgaro Makarovo teigimu, varžovų nuvertinti negalima, nes taurės rungtynėse viena klaida gali nubraukti visą nueitą kelią.

„Šeštadienį privalome laimėti, kitų minčių net nėra. Nors apie varžovą mažai ką žinome, tačiau ruošiamės atsakingai. Negalime sau leisti jų nuvertinti, nes viskas sprendžiama viename mače. Žaisime ne su profesionalais, tačiau jiems emocinis užtaisas ir namų sienos gali labai padėti. Nelaukiame lengvų rungtynių, bet vis dėlto važiuojame tik laimėti“, – kalbėjo futbolininkas.

Praėjusį antradienį susitikime su „Žalgiriu“ „Jonavos“ ekipa patyrė skaudų pralaimėjimą 1:2 (1:1), kai per pridėtą teisėjo laiką pergalę nulėmė Lino Klimavičiaus įvartis. Iki pabaigos kovojusi ir niekuo varžovams nenusileidusi komanda nusivylimo kartėlį jau pamiršo ir žiūri tik į priekį.

„Esame profesionalai ir blogas emocijas pamiršome, nors, žinoma, galėjo viskas pakrypti kitaip. Manau, jei būtų buvęs paskirtas 11 metrų baudinys, žalgiriečiai nebūtų išsivežę pergalės. Visgi per daug apie tai negalvojame ir ruošiamės svarbiai kovai savaitgalį“, – teigė E. Makarovas.

Antrame taurės etape Donato Vencevičiaus auklėtiniai išvykoje 2:1 (2:0) įveikė Kybartų „Sveikatą“, o pergalingą įvartį įmušė vos 19-os metų E. Makarovas. Jonaviškis šį sezoną kol kas dar nepateko į pagrindinę komandos sudėtį, dažniau jis pasirodo „Jonavos B“ ekipoje. Paskutiniame II lygos ture puolimo grandyje žaidžiantis saugas pelnė pirmą savo įvartį už antrą klubo komandą.

„Taurės rungtynės yra šansas pasirodyti ne tik man, bet ir visiems mažiau žaidimo laiko gaunantiems jauniems futbolininkams. Tikiuosi, kad ir šį kartą treneriai manimi pasitikės ir vėl išleis į aikštelę. Praėjusį kartą Kybartuose pelnyti savo pirmą sezono ir apskritai pirmą įvartį pagrindinės komandos sudėtyje buvo nepakartojamas jausmas“, – norą vėl pasirodyti aikštėje rodė „Jonavos“ klubo auklėtinis.

Kol kas šeštoje A lygos lentelės vietoje esantis Jonavos klubas ketina rimtai kovoti dėl LFF taurės trofėjaus.

„LFF taurės turnyras mums išties svarbus. Kol kas sekasi su burtais, nes kitos A lygos ekipos turės kovoti tarpusavyje. Pavyzdžiui, „Žalgiris“ susitiks su Klaipėdos „Atlantu“. Turime didesnę tikimybę žengti toliau ir viskas priklauso tik nuo mūsų. Šiame turnyre turime šansų šį sezoną kovoti dėl titulo. Nenubraukiame ir A lygos, bet šiemet taurės turnyre galime nueiti toliau nei pernai“, – dėstė E. Makarovas.

„Versmės“ ir „Jonavos“ susitikimas Joninių dieną (birželio 24-ą) 15.00 val. bus žaidžiamas Elektrėnų sporto mokyklos stadione (Rungos g. 18A, Elektrėnai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją