Pirmąjį rungtynių įvartį įmušė Andrija Kaluderovičius iš Serbijos, kuris vienintelį įvartį įmušė 64-ą minutę. Be to, prieš puolėją pačioje finalo pabaigoje itin šiurkščiai prasižengė Algis Jankauskas, ne tik užsidirbęs raudoną kortelę, bet ir išprovokavęs susistumdymus tarp abiejų ekipų žaidėjų.

Kiekybinę persvara šalies čempionai pasinaudojo idealiai – įkirtęs į baudos aikštelę ir sulaukęs aštraus komandos draugo perdavimo Elivelto buvo pargriautas. Teisėjas už paskutinės vilties pražangą iš aikštės išvarė Marių Činiką, o 11 metrų baudinį sėkmingai realizavęs Mantas Kuklys užglaistė visas abejones dėl mačo nugalėtojų.

„Žalgiris“ LFF taurės finale žaidė 16, o „Sūduva“ – 5 kartą. Tiesa, pirmą sykį istorijoje abi komandos dėl trofėjaus varžėsi tarpusavyje.

Vilniečiai taurę laimėjo jau 11-tą kartą klubo istorijoje ir net šeštą iš eilės. Triumfavę uostamiestyje, jie turnyro nugalėtojais 2016-aisiais tapo antrą sykį – nuo šių metų nuspręsta finalinius mūšius rengti nebe pavasarį, o rudenį.

Tuo metu marijampoliečiai finaluose be šio karto dar suklupo 1976 ir 2002 metais. Laistyti šampaną jiems pavyko 2006-aisiais ir 2009-aisiais.

Rezultatas:

„Žalgiris“ 2 – 0 „Sūduva“
64' [1 – 0] Andrija Kaluderovič
90' Algis Jankauskas („Sūduva“) gavo raudoną kortelę
90+3' Marius Činikas („Sūduva“) gavo raudoną kortelę
90+4' [2 – 0] Mantas Kuklys (iš 11 metrų baudinio)

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (64)