Lietuvai gali tekti konkuruoti su Kroatija, Čekija, Olandija, Gruzija, Kazachstanu, JAV, Kosta Rika, Egiptu, Jungtiniais Arabų Emyratais, Iranu, Japonija ir Naująja Zelandija.

FIFA pažymi, kad tai – didžiausias pretendentų būrys salės futbolo istorijoje. Tiesa, formaliai kandidatėmis rengti varžybas valstybės taps tik tuo atveju, jei, susipažinusios su organizavimo sąlygomis, iki gegužės 6 d. raštiškai patvirtins savo ketinimus.

„Kol kas mes dėliojamės, žiūrime. Noro turime daug, kolektyvas „dega“. Įvertinę sąlygas matysime, kokios mūsų galimybės“, – DELFI sakė LFF prezidentas Edvinas Eimontas.

Prieš penkerius metus LFF jau bandė tapti 2014 metų Senojo žemyno salės futbolo pirmenybių šeimininke. Tačiau tuomet Lietuvą nukonkuravo Belgija.

Kitaip nei UEFA, FIFA nežada skirti išmokų čempionato organizatoriams. Todėl surinkti pakankamai pajamų ir subalansuoti turnyro biudžetą yra pačių rengėjų užduotis.

„Bilietai, reklama, rėmėjai – yra įvairių šaltinių. Kalbėjomės su serbais (Belgrade vasarį vyko Europos salės futbolo čempionatas – DELFI), jie buvo patenkinti turnyru. Jei jiems pavyko, ir mums gali. Turime puikius viešbučius, arenas, gerus organizacinius gebėjimus. Jeigu gautume teisę rengti varžybas, manau, kad tribūnos tikrai būtų pilnos“, – svarstė E. Eimontas.

Bet ar LFF pasitiki ir Lietuvos salės futbolo rinktine, kuriai dar nė karto nebuvo pavykę prasimušti į pasaulio ar Europos pirmenybių finalinius etapus? Gavus teisę rengti varžybas jai grėstų akistatos su tokiomis galiūnėmis kaip Brazilija, Ispanija, Rusija ar Italija.

„Daug dalykų reikėtų padaryti, daug ką reikėtų permąstyti. Bet manau, kad per ketverius metus galima suformuoti komandą, kuri nepadarytų gėdos“, – sakė E. Eimontas.

Šiemet pasaulio čempionatas rugsėjį vyks Kolumbijoje. Salės futbolo planetos pirmenybės kas ketverius metus rengiamos nuo 1989-ųjų. Penkis kartus titulą iškovojo dabartiniai čempionai brazilai, dusyk triumfuoti pavyko ispanams.

Aukščiausio lygio tarptautiniu futbolo turnyru, surengtu Lietuvoje, buvo 2013 metais vykęs Europos jaunių (iki 19 metų) čempionato finalinis etapas.

Praėjusio pasaulio čempionato finalo tarp Brazilijos ir Ispanijos santrauka:

Salės futbolo virtuozas Ricardinho:

Falcao salės futbolo sūkuryje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)