Paraiškų pateikimo terminas pratęstas iki 2017 metų sausio 31-osios - po to, kai į komisiją kreipėsi meras Remigijus Šimašius ir potencialūs konkurso dalyviai, BNS patvirtino Vilniaus savivaldybės Investicinių projektų valdymo skyriaus vedėja Lina Melianienė.

Nacionalinio stadiono koncesijos konkursas paskelbtas rugsėjo 7 dieną, o paraiškų buvo laukiama 30 dienų. Vėliau šis terminas buvo pratęstas iki lapkričio 8-osios, o savivaldybės prašymui jį dar kartą pratęsti iki sausio 31-osios anksčiau pasipriešino KKSD.

Departamento direktorius Edis Urbanavičius aiškina, kad pirmąkart sprendimas patenkintas, nes to prašė konkurso dalyviai. Antrą kartą to prašė Vilniaus savivaldybės atstovai, ir būtent dėl šios priežasties, anot jo, departamentas tam nepritarė.

E.Urbanavičius kritikuoja savivaldybę, esą ji tokias procedūras galėjo numatyti, dar derindama konkurso nuostatus. Jis pabrėžė, kad departamentas visada sutiks pratęsti terminus dalyvių, bet ne savivaldybės prašymu.

„Savivaldybė nėra sprendikas pratęsti konkursą – pirmąkart konkursą pratęsėme būsimų konkurso dalyvių iniciatyva, nes jie paprašė. Kai pratęsėme konkursą, sutarėme ir meras pasirašė protokolą, kuriame nurodyta, kad ir ateityje galėtų būti pratęsiamas terminas, jei būtų interesas tų, kurie teikia dokumentus“, – BNS sakė E. Urbanavičius.

„Mes puikiai suprantame, kad tai yra absurdas, nes terminas ir yra pratęsiamas kaip tik dėl tos priežasties ir tikslo, kad daugiau potencialių investuotojų dalyvautų konkurse ir laiku spėtų susipažinti su sąlygomis, įvertinti, ar jiems tinka, ar netinka“, - BNS sakė mero atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas.

Kiek investuotojų pasiryžę dalyvauti konkurse, savivaldybė neatskleidžia. L.Mėlianienė sako, kad konkursu domisi daugiau nei vienas dalyvis.

„Jie registruojasi sistemoje, ima dokumentus. Kol kas kokie konkretūs tie dalyviai, dar nėra tiksliai žinoma“, – sakė ji.

BNS žiniomis, konkursu domisi tiek Lietuvos, tiek užsienio investuotojai.

Sutartis tarp Vilniaus savivaldybės, KKSD ir privataus investuotojo bus pasirašoma 25 metams, o kompleksas priklausys Vilniaus savivaldybei. Planuojama stadiono statybų vertė sieks 88,5 mln eurų (su PVM), iš jų ES lėšos sudarys 33,6 mln. eurų, savivaldybės indėlis – 2,9 mln. eurų. Be to, savivaldybė planuoja skirti dar po 0,5 mln. eurų stadiono išlaikymui kasmet.

Stadiono, komplekse turėtų įsikurti iki 300 vietų vaikų darželis, ne mažiau kaip 3 futbolo aikštelės, lengvosios atletikos stadionas, sporto salės, kultūros ugdymo centras ir biblioteka, sporto muziejus. Savivaldybė bus atsakinga už vaikų darželio, bibliotekos ir dalies neformaliam ugdymui skirtų patalpų veiklą, departamentas - už sporto muziejų. Už visa kita - patalpų įrengimą, priežiūrą ir naudojimą – atsakys koncesininkas.

Numatoma, kad sutartis su konkursą laimėsiančiu koncesininku įsigalios 2019 metų balandį, tuomet bus pradėtos statybos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (27)