Astanoje trečiadienio vakarą nebuvo nei pratęsimo, nei 11 m baudinių, bet po pašėlusiu tempu sužaistų 90 minučių futbolo ant dirbtinės „Astana Arena“ stadiono vejos kojos linko ir nugalėtojams.

„Astana“ prieš savaitę viešėjo Vilniuje, savaitgalį žaidė Kazachstano čempionato rungtynes, tuomet dar kartą stojo prieš „Žalgirį“, o jau liepos 27 d. kazachų trečiame UEFA Čempionų lygos atrankos etape laukia grumtynės su Glazgo „Celtic“ (Škotija) klubu.

Maža to, ateinantį savaitgalį S. Stoilovo auklėtiniai turėtų sužaisti dar vieną nacionalinių pirmenybių mačą. Po iki paskutinės minutės virusios kovos su žalgiriečiais „Astana“ atstovai užsiminė bandysiantys pastarojo išvengti.

„Rungtynės buvo labai sunkios. Pirmą kėlinį žaidėme tiesiog beprotiškai, privalėjome įmušti daugiau įvarčių ir anksčiau išspręsti visus reikalus. Po pertraukos „Žalgiris“ atsitiesė, jiems šiek tiek ir pasisekė – įvartį pelnė po rikošeto. Kita vertus, pasinaudoję erdvėmis mūsų užnugaryje, lietuviai galėjo pasižymėti daugiau. Negalima taip atmestinai pamiršti apie gynybą: jeigu žaistume su stipresniais varžovais, jie iškart mus nubaustų dar vienu įvarčiu.

Buvo ir kitų aplinkybių. Manau, mes šiek tiek išsikvėpėme fiziškai, nes žaidžiame kas tris dienas. Tikiuosi, kad kitos rungtynės su „Aktobe“ bus atidėtos, jei tik tam pritars čempionato valdžia ir varžovai. Taip tęsti nebegalime“, – skundėsi treneris iš Bulgarijos.

Kaip ir priklauso po tokių atkaklių kautynių, jis nepamiršo nukelti kepurės prieš įveiktus oponentus.

„Žalgiris“ – gera komanda. Jie turi didelių ambicijų, didelių troškimų, agresiją. Jie norėjo parodyti save Europai ir tai padarė“, – sakė S. Stoilovas.

Primename, kad Lietuvos ir Kazachstano čempionai Vilniuje išsiskyrė be įvarčių (0:0), o atsakomoji dvikova Astanoje baigėsi antrą teisėjo pridėto laiko minutę šeimininkų pelnytu įvarčiu, atvėrusiu praėjusio sezono Čempionų lygos grupių varžybų dalyviams kelią į kitą etapą.

Tuo metu „Žalgiris“ trečius metus iš eilės suklupo pačioje Čempionų lygos atrankos pradžioje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)