Sankcijos - A. Skrupskiui, E. Varnui ir T. Kauneckui

Dramatiškai vykusiose rungtynėse Marijampolėje tarp vietos „Sūduvos“ ir „Ekrano“ (2:3) svečių gretose „nusikalto“ net trys atstovai - treneris Arvydas Skruspkis, puolėjas Egidijus Varnas ir vartininkas Tadas Kauneckas.

„89 min. FK „Ekranas“ treneris Arvydas Skrupskis už teisėjo įžeidinėjimą necenzūriniais žodžiais pašalintas iš techninės zonos. Remiantis LFF Drausmės kodeksu, nesportišku elgesiu laikoma: chuliganiški ar agresyvūs veiksmai, necenzūrinių, įžeidžiančių ar grasinančių žodžių ir/ar gestų naudojimas iki rungtynių, rungtynių metu ar po rungtynių žiūrovų ar kitu dalyvių atžvilgiu; netinkamas elgesys oficialiu rungtynių asmenų atžvilgiu, įskaitant jų įžeidimą (žodžiais, gestais ar elgesiu), necenzūrinius žodžius, grasinimus ar prievartos naudojimą; DK nutarė skirti šia sankciją: diskvalifikuoti A. Skrupskį trejoms rungtynėms ir skirti FK „Ekranas“ 1000 Lt baudą. Pasikartojus panašiems atvejams, klubui gali būti skirta didesnė pinigine bauda“, - rašoma LFF Drausmės komiteto posėdžio, vykusio liepos 10 d., protokole.

Tuo metu E. Varnas ir T. Kauneckas sulaukė nuobaudų už tai, kad po pergalingo Andriaus Veličkos įvarčio „naudojo nepadorius gestus žiūrovų atžvilgiu“. Abiems jiems DK nutarė skirti šia sankciją: po 500 Lt baudą ir įspėjimą, kad „pasikartojus panašiems atvejams, futbolininkams gali būti skirta didesnė piniginė bauda ar diskvalifikacija“.

Baudos - T. Pekui, M. Kukliui ir VMFD „Žalgiriui“

Gargžduose vykusios dvikovos tarp vietos „Bangos“ ir VMFD „Žalgirio“ (0:0) metu raudoną kortelę gavo Tomislavas Pekas. Kadangi saugas dar pasižymėjo ir nesportiniu elgesiu, DK nutarė skirti šią sankciją: diskvalifikuoti T. Peką dvejoms rungtynėms, o VMFD „Žalgiriui“ - 1000 Lt baudą ir įspėjimas.

Tuo metu žalgirietis Mantas Kuklys sulaukė sankcijų už savo veiksmus, t. y. žodžius, po mačo.

M. Kukliui, oficialiame komandos puslapyje pareiškusiam, kad minėtos dvikovos teisėjas I. Kovalenka jam pasakė „Tu, pyd..., na... tylėk“, remiantis LFF Drausmės kodeksu, pagal kurį „Nesportiniu elgesiu laikoma: LFF ar dalyvių tiesioginis ar netiesioginis kaltinimas šališkumu, ar abejojimas jų sąžiningumu viešuose pasisakymuose nesant pakankamai pagrįstų objektyvių įrodymų. Bet kokie kiti veiksmai, kuriais daroma žala LFF, Lietuvos futbolo ar dalyvių įvaizdžiui ar reputacijai“, DK nutarė skirti šia sankciją: 1000 Lt bauda ir įspėjimas.

Be to, VMFD „Žalgiris“ federacijai dar turės sumokėti 500 Lt baudą už tai, kad per vieną dvikovą surinko 3 geltonas korteles ir 1 raudoną.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)