Prieš artėjantį Lietuvos rinktinės susitikimą su Maltos rinktine, futbolas.lt pakalbino šioje šalyje jau apsipratusį 26-erių metų vartininką, kuris pasakojo apie futbolu gyvenančius Maltos gyventojus, pokalbius su rinktinei atstovaujančiais savo komandos draugais ir apie Lietuvos rinktinės žaidimą.

Prieš tai FBK „Kauno“ ir Marijampolės „Sūduvos“ vartus gynęs futbolininkas neslėpė susižavėjimo dabartine mūsų šalies rinktine ir Edgaru Jankausku.

„Smagu žiūrėti, kaip žaidžia mūsiškiai. Pasitikėjimas savo jėgomis, kompaktiškumas, agresyvumas. Matyti, kad komanda žino, ką reikia daryti aikštėje, ir bando viską kuo geriau atlikti. Lietuviai atiduoda visas jėgas ir tai puikiai matyti. Daugelis žaidėjų komandoje yra tie patys, kaip ir prie I. Pankratjevo komandos, tačiau dabar E. Jankausko komanda žaidžia užtikrintai ir su didžiuliu noru. Taktiškai atrodome kur kas geriau pasiruošę. Taip pat džiugina tai, kad į rinktinę kviečiami pajėgiausi šiai dienai žaidėjai“,– svarstė kaunietis.

Kartu su Dž. Bartkumi „Valletta“ klube žaidžia keturi futbolininkai, kurie šį vakarą Vilniuje susigrums su Lietuvos rinktine. Penktasis į rinktinę kviečiamas jo komandos draugas šiuo metu gydosi traumą. Maltos rinktinėje „Valletta“ klubui atstovauja Henry Bonello, Micaelis Mifsudas, Steve'as Borgas ir Ryanas Camilleri.

„Be abejo, apie artėjančias rungtynes su komandos draugais kalbėjomės, aš jau kurį laiką vis primindavau, kad jų laukia rungtynės su Lietuva. Jie puikiai pamena, kad paskutinį kartą mus įveikė net 2:0 ir panašaus rezultato tikisi ir dabar. Aš jiems sakiau, kad kai atvažiuos į Vilnių, gaus du ir važiuos namo. Aišku, pajuokavome, bet šiaip jie labai rimtai nusiteikę ir laukia sunkių rungtynių. Tie, kurie matė rungtynes su Slovėnija ir Škotija, liko maloniai nustebinti, tačiau gali nustebinti ir jie.

Jei leisime jiems lengvai žaisti, jie tai ir darys, nes žaidžia taip lyg neturėtų ko prarasti. Aikštės viduryje ši rinktinė turi keletą labai techniškų futbolininkų. Manau bus labai įdomios rungtynes, tačiau palinkėsiu sėkmės Lietuvos rinktinei“, – mintimis dalijosi vartininkas.

Kartą į Lietuvos rinktinės stovyklą kviestas Dž. Bartkus taip pat stebėjosi Maltos gyventojų atsidavimu ir susidomėjimu futbolu. Lietuvio teigimu, visi laukia artėjančių rinktinės rungtynių.

„Galbūt daugiau dėmesio Maltoje buvo skiriama rungtynėms su Anglija, daug šalies gyventojų vyko būtent į Angliją, palaikė savo rinktinę išvykoje. Maltoje žmonės myli futbolą, visi žino, kad kitos rungtynės bus su Lietuva. Visos kavinės rodys rungtynes per didelius ekranus. Daugelis žmonių čia tikisi, kad pavyks iškovoti bent tašką“, – pasakojo šiuo metu Maltoje plušantis vartų sargas.