Vilniečių treneris Marekas Zubas įsitikinęs – komandos nebeilgai galės taip žaisti prieš čempionus. Devyniasdešimt minučių trukusi kova virš galvų skraidant NATO naikintuvams baigėsi sausai – 0:0, nors net keturi vilniečių smūgiai skriejo į vartus, tiksliau – iš nuošalių.

Žaidimą ant gynybos baudos aikštelėje pastatę šiauliečiai po lygiųjų džiaugėsi it po pergalės, tokia nuotaika tvyrojo ir tribūnose, į kurias susirinko apie pusantro tūkstančio žiūrovų, nors skaniausio patiekalo – įvarčių, nesulaukė.

„Noriu atsiprašyti žiūrovų, kad tokią gražią popietę praradote. Mes nesugebėjome įspirti, o „Šiauliai“ net nenorėjo atakuoti, tad toks ir bendras vaizdas“, – sakė treneris.

M. Zubas kalbėjo, kad nėra patenkintas pasiektomis lygiosiomis. Komanda žinojo kokio žaidimo šiandien reikės tikėtis. Visgi, greitu laiku žalgiriečiai gali surasti priešnuodį tokiai gynybai.

„Mums vis dar sunku žaisti prieš tiek besiginančias komandas, bet ką mums daugiau daryti. Bandome ieškoti išeities. Bandome konstruoti žaidimą kitaip, pritaikyti jį pagal kiekvieno žaidėjo atskiras savybes. Mes esame kūrimo procese“, – teigė M. Zubas.

„Žalgiriui“ negalėjo padėti du starto sudėties žaidėjai – trejoms rungtynėms diskvalifikuotas Deividas Šemberas ir po traumos sveikstantis Artūras Žulpa. Nors komandos kapitonas D. Šemberas ir nėra puolėjas, bet žaidėjo patirtis būtų pravertusi šiose rungtynėse.

„Sunku dabar ką pasakyti. Deividas nėra puolimo žaidėjas, bet kartas nuo karto jo geras, protingas perdavimas mums padeda sukurti pavojingų progų. Šiandien jo nebuvo, bet buvo ir kitų tokio rezultato priežasčių“, – kalbėjo treneris.